Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiwnicaZamkowa
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.05
    • 805

chochlik

pinta oczywiście

Comment

• PiwnicaZamkowa
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.05
      • 805

Witam. Od wczoraj mamy piąty nalewak. Na początek lejemy Witnicę. Za jakiś czas będzie to pszenica. No i doszło kilka nowych butelkowych. Razem będzie koło 60 rodzajów polskich piw. pozdrawiam

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam. Od wczoraj mamy piąty nalewak. Na początek lejemy Witnicę.
        Jaką? Lubuskie czy znowu jakiś aromatyzowany dziwoląg?
        Last edited by Pendragon; 2011-07-16, 12:25.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• PiwnicaZamkowa
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.05
          • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Jaką? Lubuskie czy znowu jakiś aromatyzowany dziwoląg?
          eh. Tak, lejemy jak to nazywasz "dziwoląg" witnicę jagodową. Na życzenie i przy pełnej aprobacie stałych bywalców Piwnicy. Jeśli tylko będzie dostępne jakieś dobre pszeniczne to zmienimy. Mamy tak duży wybór piw,że każdego malkontenta chyba usatysfakcjonujemy.Co nie znaczy,że nie może byc lepiej.Nad tym ciągle pracujemy. A Ty masz szczęście,że mieszkasz daleko od Bielska Białej i nie jesteś narażony na spotkanie z witnicą jagodową. pozdrawiam serdecznie Krzysztof

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

W tym sęk, że niedługo zamierzam odwiedzić BB To subiektywnie.
            A obiektywnie - informacje takie są mi potrzebne do mapy polskich pubów, na której wasz lokal już od samego początku zamieściłem.
            Dlatego poprosiłbym o aktualny asortyment beczkowy.
            Last edited by Pendragon; 2011-07-16, 13:08.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• PiwnicaZamkowa
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2011.05
              • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              W tym sęk, że niedługo zamierzam odwiedzić BB To subiektywnie.
              A obiektywnie - informacje takie są mi potrzebne do mapy polskich pubów, na której wasz lokal już od samego początku zamieściłem.
              Dlatego poprosiłbym o aktualny asortyment beczkowy.
              Spieszę z odpowiedzią. Na bieżąco informujemy o rodzajach lanych piw. Kilka postów wczesniej tez była taka informacja. Na dzień dzisiejszy lejemy witnicę jagodową,raciborskie klasyczne,raciborskie miodowe no i calsberga i kasztelana niepasteryzowanego w zamian za ogródek . Do środy się to zmieni. Dojdzie nowe lane ,pewnie pszeniczne z.... jeszce nie wiemy. Jest tylko dylemat na miejsce którego. Pewnie zamiast raciborskiego miodowego,które aktualnie się nam kończy.A potem zobaczymy.Spróbujemy wycofać witnicę owocową. Nie wiem co na to powiedzą stałe bywalczynie. Czas pokaże. pozdrawiam Wszystkich i czekam na odwiedziny Krzysztof

Comment

• bosonogi
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.05
                • 87

no i co z tym pszenicznym lanym z kija? Kiedy będzie?????

Comment

• PiwnicaZamkowa
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2011.05
                  • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bosonogi Wyświetlenie odpowiedzi
                  no i co z tym pszenicznym lanym z kija? Kiedy będzie?????
                  Informujemy,że od piątkowego wieczoru lejemy pszeniczne z kija.

Comment

• ZKB
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.12
                    • 172

z jakiego browaru?
                    Beer is for life not just for christmas !

Comment

• Avernum
                      • 2010.10
                      • 165

Mam nadzieję że będzie to Ciechan, jeżeli planujecie polską pszenicę Chociaż niemiecki Felsen też był niezły z kija w katowickiej Genezie. Może w końcu uda mi się zawitać do Piwnicy bo ostatnio w trakcie pobytu w BB pocałowałem klamkę

Comment

• PiwnicaZamkowa
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.05
                        • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avernum Wyświetlenie odpowiedzi
                        Mam nadzieję że będzie to Ciechan, jeżeli planujecie polską pszenicę Chociaż niemiecki Felsen też był niezły z kija w katowickiej Genezie. Może w końcu uda mi się zawitać do Piwnicy bo ostatnio w trakcie pobytu w BB pocałowałem klamkę
                        Przez trzy tygodnie lalismy z kija pszeniczne ale nie z Ciechanowa. Od soboty 13 tego będzie lane litewskie pszeniczne. Łącznie w ofercie teraz mamy 79 rodzajów polskich piw naturalnych. Zapraszamy
                        ps. co do tej "klamki" to musiało to być przed 16:00

Comment

• Avernum
                          • 2010.10
                          • 165

Być może mój błąd że nie sprawdziłem wcześniej godzin otwarcia W każdym razie dzięki za info odnośnie nowego "brudasa" z kija

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Ta pszenica to jak rozumiem Svyturys Baltas?

Comment

• docent
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.10
                              • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avernum Wyświetlenie odpowiedzi
                              Być może mój błąd że nie sprawdziłem wcześniej godzin otwarcia W każdym razie dzięki za info odnośnie nowego "brudasa" z kija
                              Bardziej by pasowało chyba "białas"
                              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• maaniek
                                • 2010.11
                                • 118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi
                                ps. co do tej "klamki" to musiało to być przed 16:00
                                My też trafiliśmy w sobotnie popołudnie na zamknięte, i nie wiadomo czy bedzie otwarte za 10min czy za 2h, wypadałoby umieścić godziny otwarcia na drzwiach

Pozdrawiam i mam nadzieję zastać otwarte następnym razem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X