Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Zdegustowani wizytą w Browarze Miejskim w Bielsku-Białej zaczęliśmy szwędać się po okolicznych lokalach.
    Naszą uwagę przykuł wolno stojący szyld przed jednym z lokali: "55 gatunków piwa".
    Lokalem tym okazała się Piwnica Zamkowa mieszcząca się w Zamku Książąt Sułkowskich.
    Owymi 55... okazały się butelkowe piwa z browarów: Ciechan, Lwówek, Fortuna, Jagiełło, Racibórz, Kormoran, Gościszewo i z kilku innych po 1-2 sztuce.
    Ceny 8-9 zł za butelkę. Ciut drogo. Pewnie lokalizacja robi swoje. Wypiliśmy po sztuce i szliśmy dalej.
    Jedynym lanym piwem jest Carlsberg. Właścicielka nie ukrywała, że dlatego koncern, ponieważ zapewnia parasole i wyposażenie. Przymierza się do lanego Ciechana.
    Lokal serwuje proste dania barowe własnej roboty. Na wejściu gratis kanapeczki z pastą marchewkową, do 2 piw pokaźna porcja orzeszków gratis.
    Fajne i ciekawe miejsce, na razie słabo rozreklamowane. Jeśli pojawi się lane PIWO, lokal warty odwiedzin.
  • bosonogi
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.05
    • 87

Piwnica Zamkowa w Bielsku Białej

W centralnym miejscu miasta w pięknym otoczeniu z ślicznym ogródkiem.No i piwo w ponad 55 rodzajach!!!! Wszystko z małych polskich browarów. Podziwiam determinację właścicieli. A to podobno nie koniec. ...... aaa i zawsze mają coś "na ząb" w gratisie. Polecam szczerze.

Comment

• PiwnicaZamkowa
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.05
      • 805

Nowości w Piwnicy Zamkowej.

Kochani, od jutra lejemy w Piwnicy Zamkowej piwo beczkowe z małych browarów.
      Jest gorąco więc startujemy od lekkich piw orzeżwiających : Raciborskiego Miodowego i Cytrynowego z Witnicy , w przyszłym tygodniu może coś zmienimy, może dodamy , o czym oczywiście Was poinformujemy.
      POLECAMY !!!

Comment

• Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

Widzę, że się Pani w końcu przełamała i trafiła na forum.
        Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia!

Comment

• PiwnicaZamkowa
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.05
          • 805

Pozdrowienia

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich użytkowników Forum.

Comment

• ZKB
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2009.12
            • 172

Odwiedziłem lokal dzisiaj, choć w BB jestem od kilku lat. Raciborskie lane warte polecenia, jest chyba mniej słodkie od butelkowego, przez to w ciepły dzień "wchodzi" lekko. Piłem tez Witnicę Cytrynową ale to jakoś nie mój smak.
            Wybór butelkowego piwa największy w Bielsku, biorąc pod uwagę wszystkie sklepy, nie mówiąc o knajpach, w których bida aż piszczy.

post nie sponsorowany
            Beer is for life not just for christmas !

Comment

• Alexanderfeld
              • 2009.08
              • 173

Też wpadłem tam w piątek po znowu niezbyt udanej bytności w pobliskim Browarze. Ostatni raz byłem w Piwnicy dwa lata temu, a na piątkową wizytę zdecydowałem się głównie skuszony informacjami znalezionymi na tym forum. Oryginalny nie będę bo większość informacji została już podana. Świetny wybór piw butelkowych (jak na Bielsko-Białą nawet bardzo dobry) choć ceny jednak dość wyśrubowane. Mam nadzieję, że pojawi się więcej piw beczkowych i pomysł „chwyci wśród ludu” bo póki co z takimi lokalami w BB krucho.

Comment

• Avernum
                • 2010.10
                • 165

Można troszkę więcej informacji o cenniku owego przybytku? Bo przymierzam się do odwiedzenia bielskich piwiarni Głównie chodzi mi o pszeniczne.

Comment

• Alexanderfeld
                  • 2009.08
                  • 173

Jak w poście Promila03. Piwa butelkowe między 8 a 10 zł, lane po 8. O Carlsberga nie pytałem..

Comment

• bosonogi
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2011.05
                    • 87

pszeniczne w Piwnicy

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avernum Wyświetlenie odpowiedzi
                    Można troszkę więcej informacji o cenniku owego przybytku? Bo przymierzam się do odwiedzenia bielskich piwiarni Głównie chodzi mi o pszeniczne.
                    Po raz enty odwiedziłem dziś Piwnicę. Tez jestem smakoszem pszenicznych. Ku mojej uciesze naliczyłem ich chyba osiem rodzajów. To o kilka więcej niz ostatnim razem. Oby tak dalej.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23930

Wypada napisać co to za piwa
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• bosonogi
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2011.05
                        • 87

cd. pszenicznego w Piwnicy

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wypada napisać co to za piwa
                        masz rację. Wszystkich nie pamiętam ale napewno było : Ciechan pszeniczny, Konstancin Pszeniczne, Gosciszewo pszeniczne,Weizen bier Corneliusza,Weissbier BrowArmia, Orkiszowe i Orkiszowe z miodem Kormorana. I chyba jeszczej ze 2,3 inne. Kurcze,chyba jutro tam specjalnie zaglądnę by dokładnie sprawdzić.

Comment

• lucifuge
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2009.11
                          • 309

chyba wymieniles wszystkie pszenice jakie maja, z lanych: carlsberg, kasztelan niepasteryzowany, raciborskie miodowe i zamiast cytrynowego jagodowe lubelskie. Wybor z blisko 60 butelkowych piw robi wrazenie.

Comment

• Avernum
                            • 2010.10
                            • 165

To świetnie, szczególnie że jestem miłośnikiem "brudasów'' Dzięki za info!

Comment

• anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedzi
                              chyba wymieniles wszystkie pszenice jakie maja, z lanych: carlsberg, kasztelan niepasteryzowany, raciborskie miodowe i zamiast cytrynowego jagodowe lubelskie. Wybor z blisko 60 butelkowych piw robi wrazenie.
                              A nie Lubuskie ?
                              Mniej książków więcej piwa

Comment

Przetwarzanie...
                              X