Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge
Wyświetlenie odpowiedzi
Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziA nie Lubuskie ?
Comment
-
-
Cholera, pogięło ich chyba. Zamiast jakiegoś porządnego lagera takie pseudopiwne wynalazki.
Comment
-
-
rozumiem, ze u ciebie co krok sa knajpy z lanymi unikatami dla prawdziwych koneserow. Coz bielska rzeczywistosc wyglada troche inaczej ale i tak jestem zadowolony, ze mam gdzie siasc w miescie i nie jestem skazany na zywca czy lecha.
Comment
-
-
Ale czy ja piszę żeby wprowadzili Schenkerlę, IPA albo piwa z amerykańskich craft brewers? Nie, ja tylko stwierdziłem że przydałoby się jedno normalne piwo typu pils/jasny lager z beczki. Wspomniane Lubuskie jasne, Noteckie, Raciborskie...cokolwiek co nie ejst koncerniakiem albo owocowo-miodowym cudakiem.
Comment
-
-
Nie mam zamiaru kłócić się z rachunkiem ekonomicznym - nie mówię że piwa aromatyzowane i koncernowe mają zniknąć. Rozumiem że ten asortyment ma swoich zwolenników i generuje określony zysk. Życzyłbym sobie tylko, by w lokalu oferujacym 60 piw butelkowych i 4 krany z piwem lanym, znalazło się miejsce dla jednego lanego piwa jasnego, nie pochodzącego z fabryki. To nie jest wyśrubowane życzenie.
Comment
-
-
to ze maja koncernowe lagery zwiazane jest pewnie z pieknie umeblowanym ogrodkiem przed knajpa. raciborz czy ciechan im tego nie zapewni. 3 lane piwo tego samego rodzaju ,skoro jest jeszcze pol setki roznych butelek, to troche bez sensu nie uwazasz? i tak jak tam czasem siedze to widze ludzi rozczarowanych tym, ze nie ma tyskiego czy zywca.
piwna rzeczywistosc nieco rozni sie od wyobrazen forumowych idealistow
Comment
-
-
to ze maja koncernowe lagery zwiazane jest pewnie z pieknie umeblowanym ogrodkiem przed knajpa. raciborz czy ciechan im tego nie zapewni.
3 lane piwo tego samego rodzaju ,skoro jest jeszcze pol setki roznych butelek, to troche bez sensu nie uwazasz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedzi3 lane piwo tego samego rodzaju... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziJuż otworzyli i to w Bielsku. Bielitzer się nazywa, warzy swoje piwo, mają chyba 4 pozycje i żadnego koncernowego/owocowego. Da się?Last edited by Promil03; 2011-06-10, 17:08.
Comment
-
-
Kiepski przykład. Raz, że próbujesz porównywać browar restauracyjny z knajpą sprzedającą piwo od różnych dostawców a dwa, że bielitzer pomimo całej mojej dla nich sympatii, od 3 tygodni leje tylko jasnego lagera, który rewelacją nie jest (reszty piw nie ma).
Piotreb4. Bez urazy. Odnoszę wrażenie, że dyskusja z Twojej strony sprowadza się narzekania byle narzekać. Może jesteś specem i smakoszem piwa ale ani nie jesteś z Bielska i nie znasz tutejszych realiów piwnych ani raczej nie masz większego pojęcia o prowadzeniu knajpy.
Comment
-
Comment