Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Avernum
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.10
    • 165

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
    Bardziej by pasowało chyba "białas"
    Czy ja wiem Piwo pszeniczne białe nie jest, ale generalnie nie jest klarowne co skłoniło mnie do określenia brudas ale "białas" też może być

Comment

• PiwnicaZamkowa
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.05
      • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Ta pszenica to jak rozumiem Svyturys Baltas?
      Masz rację kolego. Od wczoraj wieczora lejemy litewskie pszeniczne Svyturys Baltas Proszę brać urlop i przyjeżdżać

Comment

• pirackamuza
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1908

Tiaaa.. a mnie nie chcieliście zdradzić, jaka to będzie pszenica... Będzie, bo byłem w piątek godzinę przed dostarczeniem beczek i się nie załapałem
        Ale rzeczywiście, wybór niezły! Plus za dobre i niedrogie żarełko oraz za kanapeczki, którymi się można poczęstować i są na bieżąco dorabiane (nie wspominając o orzeszkach gratis do każdych dwóch piw)
        Toruń przeprasza za Radio Maryja
        www.bobofruty.pl

Comment

• pirackamuza
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1908

A tak wygląda wejście:
          Attached Files
          Toruń przeprasza za Radio Maryja
          www.bobofruty.pl

Comment

• PiwnicaZamkowa
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.05
            • 805

Po dwóch dniach posuchy dziś wieczorem ponownie powróci lany pszeniczny Svyturys Baltas. Dziękuję za umieszczenie fotki wejścia do Piwnicy Zamkowej. Troszkę już nieaktualna bo piw znowu przybyło. pozdrawiam Krzysztof

Comment

• lucifuge
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.11
              • 309

baltas white wyśmienity, zamkowa to jedyne miejsce w okolicy gdzie jest lane, mam nadzieje, że wejdzie na stałe do menu.

Comment

• PiwnicaZamkowa
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2011.05
                • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedzi
                baltas white wyśmienity, zamkowa to jedyne miejsce w okolicy gdzie jest lane, mam nadzieje, że wejdzie na stałe do menu.
                Miło to nam słyszeć. Zapewniamy ,że baltas pszeniczny zagościł u nas na stałe. Bardzo dobrze przyjęli go nasi goście. Może tajemnica w tym,że beczki dochodzą do nas w kilka dni po napełnieniu. Ale to nie koniec. Nowinki niebawem

Comment

• Avernum
                  • 2010.10
                  • 165

Zgadzam się z przedmówcą Byliśmy... Wypiliśmy... I się zachwyciliśmy tą świeżością Polecam

Comment

• Gringo
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2007.07
                    • 2160

Dzisiaj gościłem po raz już kolejny Piwnicę Zamkową. Za każdym razem coraz bardziej przypada mi do gustu. Bardzo przyjemny klimat.
                    Baltas z kija faktycznie jest świetny. Wybór piw butelkowych także ogromny, nie jeden sklep by się zawstydził.

Zakąski które uwielbiam są tutaj dostępne: oscypki, korbacze, ogórki małosolne i pomidory kiszone które były dla mnie nowością. Do tego poczęstunek kanapkami gratis.

Lokal ten będzie moim stałym puntem odwiedzin przy każdej okazji mojej obecności w BB.
                    Last edited by Gringo; 2011-09-04, 20:34.

Comment

• lucifuge
                      • 2009.11
                      • 309

będąc w weekend zauważyłem "drobną" nieścisłość w opisie baltasa. Coś się pomieszało z tymi drożdżami, nie wypada w tak specjalistycznej knajpie sadzić takich byków... ocen-piwo.pl to jak widać nie najlepsze źródło informacji.

Comment

• PiwnicaZamkowa
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.05
                        • 805

będąc w weekend zauważyłem "drobną" nieścisłość w opisie baltasa. Coś się pomieszało z tymi drożdżami, nie wypada w tak specjalistycznej knajpie sadzić takich byków... ocen-piwo.pl to jak widać nie najlepsze źródło informacji.
                        Dziękujemy za uznanie a także za wskazanie błędu w opisie baltasa. Zaraz poprawimy. Jako rekompensatę zapraszamy na nowe piwa oraz walkę Adamek-Kliczko. Licencja już wykupiona,duży ekran tez jest.

Comment

• lucifuge
                          • 2009.11
                          • 309

byłem w weekend ale błędy w opisie wciąż są. pozdrawiam i dzięki za pysznego baltasa.

Comment

• PiwnicaZamkowa
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.05
                            • 805

byłem w weekend ale błędy w opisie wciąż są. pozdrawiam i dzięki za pysznego baltasa.
                            Opisu już nie ma i "problem" się skończył. Za to mamy kolejne nowe polskie piwa . Jest już ich ponad 95 rodzajów w tym 5 lanych. Doszły też nowe przekąski. Zapraszamy na degustacje. Czekamy też jak zawsze na opinie i uwagi. pozdrawiam Krzysztof

Comment

• Avernum
                              • 2010.10
                              • 165

Jakie dokładnie piwka lejecie aktualnie? Pozdrawiam!

Comment

• PiwnicaZamkowa
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2011.05
                                • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avernum Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jakie dokładnie piwka lejecie aktualnie? Pozdrawiam!
                                Witam serdecznie.
                                Na dzień dzisiejszy lejemy Svyturysa Baltasa, Raciborskie klasyczne ,Witnicę jagodową, Kasztelana niepasteryzowanego i jeszcze Calsberga.pozdrawiam Krzysztof

Comment

Przetwarzanie...
                                X