Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiwnicaZamkowa
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.05
    • 805

Koncert w Piwnicy Zamkowej

W piątek, 21.10.2011 r.w Piwnicy Zamkowej koncert kapeli : Mr Blues - jednej z najbardziej topowych śląskich formacji bluesowych.Zespół gra bluesa z elementami jazzu i rock and rolla. Wykonuje przede wszystkim własne utwory, ale też ulubione przez nich standardy.
    Dobra muzyka bluesowa przy dobrym piwie. Polecamy ! ( bilety: 15zł)

Comment

• bosonogi
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.05
      • 87

przy dobrej muzyce to by się jakieś nowe piwka przydały. Można na to liczyć?

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Czy barmanka przekazała pozdrowienia od połączonych sił krakowsko-pomorskich, które odwiedziły lokal w czwartek koło godziny 16?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• PiwnicaZamkowa
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.05
          • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy barmanka przekazała pozdrowienia od połączonych sił krakowsko-pomorskich, które odwiedziły lokal w czwartek koło godziny 16?
          Tak,oczywiscie przekazała. Dziekujemy. Ale te połączone siły krakowsko-pomorskie raczej nie odwiedziły ale wpadły i wypadły ,Podobno zdążyły jedynie zauważyć komplet Pint .
          Czekamy na dłuższą wizytę.
          pozdrawiam Krzysztof

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Gdy jest dwóch kierowców, to trudno by męczyć ich oczekiwaniem na moment gdy będą mogli już coś wypić. Jak już pisałem - priorytety tego dnia były inne Następną razą...

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• PiwnicaZamkowa
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2011.05
              • 805

Witam Wszystkich serdecznie.
              Wraz z jesiennymi chłodami przyszedł czas na małe zmiany. Od jutra zamiast owocowej
              Witnicy zaczynamy lać z kija Celtyckie. Myślę,że choć na pewien czas (jesienno-zimowy),niezadowoleni z "owocówek" dadzą nam spokój Z wiosną zobaczymy. Mamy zamiar ostatecznie pożegnać się z Calsbergiem i Kasztelanem. Pozostanie jedynie problem ogródka,który będziemy musieli sami zorganizować.
              Na dzień dzisiejszy lejemy :
              Raciborskie klasyczne
              Svyturys Baltas
              Witnica owocowa (od jutra Celtyckie)
              Kasztelan niepaster
              Calsberg
              Niepostrzeżenie przekroczyliśmy "magiczną" liczbę 100 polskich piw naturalnych.
              Jest ich obecnie 107.
              pozdrawiam Krzysztof

Comment

• Pan_B
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.05
                • 6

Bardzo tesko mi za Piwnica Zamkowa. Ostatnimi czasy siedze w UK gdzie ci co byli wiedza, piwo jest fatalne. Nawet nie moge opisac radosci otrzymania z piwa pszenicznego i miodowego, ktore mi moj przyjaciel wyslal. Przypomnialy mi sie dobre czasy gdy sobie siedzialem i popijalem doskonale PIWKO oczywiscie w Zamkowej.
                Po powrocie do Polski pierwsze kroki skieruje do PZ.
                Pozdrawinia z wysp.
                Last edited by Pan_B; 2011-11-18, 00:46.

Comment

• delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

Tak, tak, wiemy. Same jakieś ejle tam piją i porządnego miodowego nawet nie mają. Nie to co Polsce.
                  Last edited by delvish; 2011-11-18, 00:56.
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Hehe, tylko 700 browarów warzących same cieńkusze. Straszne;P

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Pan_B powinien poznać się z Latarnikiem

700? Szybciej 7000.
                      Last edited by Pendragon; 2011-11-18, 10:31.

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Pan_B pisał o Wielkiej Brytanii wiec chyba te 700 to nie jest przesada. Latarnik to specjalista od USA

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Nie wiem czemu mnie się UK z USA pomyliło.
                          Pewnie dlatego, że 15 sekund wcześniej czytałem narzekania Latarnika

A co do ilości browarów w UK, to wg tej strony http://www.beermad.org.uk/ ich liczba sięga 2000...
                          Last edited by Pendragon; 2011-11-18, 10:36.

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Kurcze, ale przeszło 1900 browarów to liczba zawrotna! Nie wiem czy nie są w niej zawarte jakieś browary domowe...bo naprawdę ciężko mi w nią uwierzyć. No ale może ja mam cienką wyobraźnię

Comment

• Pan_B
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2011.05
                              • 6

Porownanie Polski z UK

W sumie to porownywac te dwa kraje nie ma sensu. W UK jest inna kultura picia, a w polsce to wiadomo. Tu najmocniejsze piwo ma 4% i to nawet i lepiej. Studenciaki pija te badziewia swojskie i sie zachwycaja. Czasami opowiadam o piwach naturalnych a nie robionych z koncentratu. Odbior jest slaby. Byl tu u mnie jeden lokal czeski, ktory mial 20 rodzajow piw, od naturalnych po masowke. Lokal zapowiadal sie dobrze, ale szefami okazali sie bandyci i lokal bardziej przypominal zamkniety klub. Po czasie go zamkneli i przejeli go Brytyjczycy. Wprowadzili sikacze i lokal praktycznie przestal prosperowac. Polskich piw sa tu 3 - lech tyskie i zywiec. I jeszce jakos je przeabiaja bo maja po 4%. straszna kaszana. piwa takie jak sa w Piwnicy Zamkowej sa, ale w kilku sklepach. A cena jest tez adekwatna. Prog cenowy rozpoczyna sie od 5 do 11 Fuja. za jedno piwko. Dlatego osobiscie preferuje whisky. za 12 Fuja juz jest przezwoita 0,7, natomiast do 25 kupi sie rewelacyjna 18 . Zastanawialem sie czy nie otworzyc lokalu podobnego do PZ. Niestety nigdy nie uda mi sie stworzyc tak unikalnej atmosfery i miec tyle gatunkow browarkow. Jeszcze jedno, Polacy na wyspach jakby mieli wydac 4 fuja za browarek dobrej jakosci to by sobie dali prawe jajo wyciac, wola gnic na chacie i wydawac funciki na sikacze.. Bardzo mi brakuje miejsc takich jak Zamkowa, do ktorych z taka przyjemnoscia sie przychodzi i spedza sie milutko czas.
                              Pozdrawiam:
                              Last edited by ART; 2011-11-18, 19:29. Powód: odstoutowanie

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Tu najmocniejsze piwo ma 4%
                                To chyba jeszzce nie wiele w tym UK widziałeś. Bo ja spotkałem i 10% Brytyjczyka i nawet jeszcze mocneijsze piwa.
                                Niestety nigdy nie uda mi sie stworzyc tak unikalnej atmosfery i miec tyle gatunkow browarkow.
                                Mają tam wystrarczajaco dużo własnych.

Comment

Przetwarzanie...
                                X