Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pan_B
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.05
    • 6

re

Mi chodzi o piwa, ktore mozna kupic w lokalu i jest nalewane z kija. Oczywiscie zgadzam sie ze mozna kupic 10% piwo tak jak w Polsce. Sa takie specjalne miejsca jak lidl lub odpowiedniki zabebek czy biedronek. Uwazalem, ze jezeli mowa byla o piwnicy zamkowej i jej szerokiego wachlarza piw to nie bedziemy dywagowac o zylerskich trunkach.
    Pozdrawiam
    Last edited by ART; 2011-11-18, 19:29. Powód: odstoutowanie

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Uwazalem, ze jezeli mowa byla o piwnicy zamkowej i jej szerokiego wachlarza piw to nie bedziemy dywagowac o zylerskich trunkach.
      Barley wine, old ale, winter warmers czy Imperial IPA to według Ciebie żulerskie trunki?? A Imperial stout, słyszałeś kiedyś o takim stylu? Jeśli nie to zapraszam Cię na rate_beer, sprawdź ile spośród piw zajmujacych pierwsze 50 miejsc w rankingu to RISy.

Comment

• Pan_B
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.05
        • 6

re

Okey
        Konczac ten temat stwierdzam ze ty masz racje a ja nie. Dziekuje za link, dzieki ktoremu otworzyly mi sie oczeta. Najwidoczniej jestes wyjatkowym znawca piwa, ja niestety patrzylem jedynie ze swojej skromnej pozycji. Wiem co mi smakuje a co nie. De gustibus non est disputandum. Uwazam ze piwo w UK serwowane w lokalach jest slabe. Naturalnie sa miejsca takie jak Piwnica Zamkowa. Niestety jest ich niewiele. W Bielsku moga sie cieszyc bo moga codziennie pic inne piwko. Bardzo mi brakuje bielskiej atmosfery.
        Pozdrawiam
        Last edited by ART; 2011-11-18, 19:29. Powód: odstoutowanie

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Uwazam ze piwo w UK serwowane w lokalach jest slabe.
          A z ilu browarów próbowąłeś piwo i które style? Pendragon wyszukał że działa tam niespełna 2 tyś browarów - spróbowałes piwo z choć połowy z nich?
          Najwidoczniej jestes wyjatkowym znawca piwa, ja niestety patrzylem jedynie ze swojej skromnej pozycji.
          To nie jest żadna wyjątkowość. Ja po prostu szanuję wyoko rozwinięte piwne kultury i nie wydaję opinii po spróbowaniu 3 piw o danym kraju. Jupiler i Stella Artois w ogóle mi nie smakują i po ich wypiciu powinienem stwierdzić, że w Belgii warzą kiepskie piwa. A mimo wszystko sądzę inaczej.

Comment

• Pan_B
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.05
            • 6

re

Chodzilo mi o to, ze w lokalach jest niewielki wybor piw. Czy to dociera do ciebie. Jasne ze jest tu wiele browarow, ale sa one regionalne i nie spotyka sie ich w normalnych lokalach. Nie chce juz tworzyc nowego postu wiec dajmy sobie spokoj.
            Pozdrawiam
            Last edited by ART; 2011-11-18, 19:30. Powód: odstoutowanie

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

A co to jest normalny lokal? Może trzeba zacząć chodzić do tych nienormalnych i wtedy bęzie po kłopocie?

EDIT: Piwnica Zamkowa też jest w BIelsku jedna a lokali z "niedobrym" piwem pewnie kilkanaście. I mimo tego jeden rynek jest dla Ciebie genialny a drugi beznadziejny. Wytknij nos i poszukaj czegoś smacznego.
              Last edited by pioterb4; 2011-11-18, 18:54.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

Pan_B - nie wrzucaj tylu mordek do każdego postu. To nie choinka. Zalecam powrót do tematu.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Avernum
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2010.10
                  • 165

Mam nadzieję że coś godnego pojawi się na dwóch wolnych nalewakach

Comment

• PiwnicaZamkowa
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.05
                    • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avernum Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mam nadzieję że coś godnego pojawi się na dwóch wolnych nalewakach
                    Pisałem,że jeśli wszystko dobrze pójdzie(czytaj finanse pozwolą) to pozbędziemy się koncerniaków od nowego roku. Jeśli tak się stanie ,a na to gorąco liczymy, pojawią się dwa nowe piwa lane. Jakie,jeszcze nie wiemy. Napewno polskie lub ew.litewskie. Ostateczny wybór możemy pozostawić naszym klientom.
                    Jutro w ofercie znajdą się: Psze Kozlak,Jak w dym,Ciechan Lagerowe. I jak ostatnio bywało weekendowa porcja butelkowanego Spiża. W przyszłym tygodniu nowości z Fortuny.
                    pozdrawiam Krzysztof

Comment

• Avernum
                      • 2010.10
                      • 165

Źle mnie Pan zrozumiał Mi chodzi o tyle tylko że o ile nie wiąże Pana jakiś sponsoring z koncernami to każde piwo z regionalnych browarów lepsze od koncernowych. Taka moja opinia. Tym bardziej jak to będzie Litwa.

Comment

• Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pisałem,że jeśli wszystko dobrze pójdzie(czytaj finanse pozwolą) to pozbędziemy się koncerniaków od nowego roku. Jeśli tak się stanie ,a na to gorąco liczymy, pojawią się dwa nowe piwa lane. Jakie,jeszcze nie wiemy. Napewno polskie lub ew.litewskie. Ostateczny wybór możemy pozostawić naszym klientom.
                        Jutro w ofercie znajdą się: Psze Kozlak,Jak w dym,Ciechan Lagerowe. I jak ostatnio bywało weekendowa porcja butelkowanego Spiża. W przyszłym tygodniu nowości z Fortuny.
                        pozdrawiam Krzysztof
                        A można wiedzieć jakie konkretne piwo?

Comment

• PiwnicaZamkowa
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2011.05
                          • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Avernum Wyświetlenie odpowiedzi
                          Źle mnie Pan zrozumiał Mi chodzi o tyle tylko że o ile nie wiąże Pana jakiś sponsoring z koncernami to każde piwo z regionalnych browarów lepsze od koncernowych. Taka moja opinia. Tym bardziej jak to będzie Litwa.
                          Zrozumiałem dobrze. Mozliwe ,że mało jasno się wypowiedziałem. Nasz stosunek do koncerniaków jest identyczny jak forumowiczów. Musieliśmy się zgodzić na Calsberga gdyż oferował ładny ogródek. Na własny nas nie było stać. Teraz mamy nadzieję,że ze zwolnionych 2 nalewaków po nowym roku popłynie prawdziwe piwo.Razem to już będzie ładna gromadka pięciu naprawdę warzonych piw .
                          ps. czekamy na wszelkie sugestie.
                          Krzysztof

Comment

• Avernum
                            • 2010.10
                            • 165

Cieszy taki obrót sprawy Życzę powodzenia!!

Comment

• bosonogi
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2011.05
                              • 87

Wpadłem dziś wieczorkiem do Piwnicy na małe jasne. Oczy przecierałem ze zdumienia. Na barku stały nowe Pinty. Razem maja ich siedem. Obok Ciechan Lagerowe. Muszę jutro wpaść na dłuższe. Nie było jeszcze Spiża. Podobno jutro dojedzie z nowymi Fortunami. eh żeby to juz był piatkowy wieczór

Comment

• bosonogi
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2011.05
                                • 87

Tak jak pisałem zrobiłem. Byłem w Piwnicy w piątek wieczorem. Z lekka się rozczarowałem. W środku pełno ludzi. Brak miejsc. Do baru ciężko się dopchać. Cały lokal opanowany przez angielskojęzyczną brać. Normalnie Londyn! Jedyne co, to na stojąco wypiłem "Jak w dym" i "Ciechana Lagerowe". Zwłaszcza to drugie wyśmienite.
                                Naprawdę szkoda ,że to tak mały lokal. Niech własciciele popracują nad innym rozstawieniem stolików.
                                ps. serce rośnie widząc angoli zachwyconych polskim piwem

Comment

Przetwarzanie...
                                X