Mam pytanko.Czy macie coś więcej w zapasie beczek Ataku chmielu? Nie wiem kiedy dotrę do Piwnicy.
ps.ja też jestem z zasady cierpliwy.Też proszę o jakiś słoiczek
Mam pytanko.Czy macie coś więcej w zapasie beczek Ataku chmielu? Nie wiem kiedy dotrę do Piwnicy.
ps.ja też jestem z zasady cierpliwy.Też proszę o jakiś słoiczek
Możemy skutecznie "atakować" przez miesiąc,do nadejścia nowych posiłków(nowej warki).Solidny prowiant w słoiczkach na ten czas zapewniony
W końcu mogłem spróbować lanego Ataku Chmielu. Najpierw te owocowo-kwiatowe klimaty, a goryczkę czułem jeszcze po powrocie do domu;-) Karczek pierwsza klasa, jak stwierdziła organoleptycznie moja żona.
Wreszcie dotarłem na Atak chmielu. Wyśmienite piwo!!!! I jak wspaniale serwowane.Z piękną czopowaną pianą.Prawdziwa gratka dla smakoszy.Polecam gorąco.Ilość zakąsek jak na piwiarnię godna podziwu.Trafiłem na nowość.Gęsie wątróbki z czymś tam pysznym na gorącym opiekanym wiejskim chlebie.Niebo w gębie. Jedna uwaga.Pomieszał bym trochę na kijachMoże jakies zmiany?
Polecamy weekendowe gorące przekąski. Od dzisiejszego wieczora w ofercie : rolada z boczku pieczonego przez 12 godzin w ziołach i gęsia wątróbka z boczkiem wędzonym i rozmarynem , podane na wiejskim, pieczonym chlebie.
Planujemy aby taka, poszerzona weekendowa oferta weszła już na stałe do naszego menu, będziemy urozmaicać na miarę naszych możliwości...
No i zapomniałam dodać, że mamy też , jako świetną zagrychę ,suszone polędwiczki wieprzowe i policzki , pyszną słoninę z chili i wędzony schab wszystko naszego wyrobu.
Podajemy z naszym kiszonym ogórkiem .
Polecamy!
Z obowiązku informuję,że wczoraj skończył się Svyturys Baltas
Wg naszych informacji chwilowy brak spowodowany jest niskimi temperaturami,które przez ostatni czas panowały i uniemożliwiały transport z Litwy. Mam nadzieję,że już w środę ponownie piwo to zawita w Piwnicy Zamkowej.
aż żal serce ściska z powodu mej abstynencji w miniony weekend , żyje nadzieja że w najbliższy piątek powróci zimny baltas i nowe ciepłe przekąski, których nie miałem okazji skosztować. Pozdrawiam
Niestety.W tym tygodniu Svyturys Baltas nie powróci do Piwnicy.Od jutra lejemy godnego zastępcę.Jest nim Mahr's Weisse browaru z Bamberga.
Z innych nowości Lwówek Belg.
pozdrawiamy
Jako pierwsi na Podbeskidziu i Śląsku podpinamy dzisiaj piwo Miłosław Pilsner.
Tak jak wcześniej anonsowalismy dotarł Mahr's Weisse.
Z innych nowości to butelkowy Krakowiak Nieklarowany oraz Lwówek Belg.
W kolejce do podpięcia czeka Fortuna Czarne.
Knajpa bardzo fajna, miła i kompetentna obsługa, ale jedna rzecz to totalny brak profesjonalizmu.
Zrobiłem bardzo wiele kilometrów tylko po to by odwiedzić Piwnicę Zamkową pod koniec imprezy firmowej i wrócić pociągiem o 16:50 do Wawy. Niestety strona www oszukuje klienta na całego mówiąc, że pub jest otwarty od godz. 9 w dni powszednie i 15 w soboty i niedziele. Rzeczywistość jest taka, że knajpa otwiera się o godz. 16 we wszystkie dni tygodnia. W efekcie byłem w stanie wypić przysłowiowe jedno na szybko (niestety Miłosławia już nie było) i musiałem biec na pociąg. Podobno ta dezinformacja ma charakter stały i wynika z pewnych zaszłości właścicielskich. Niezależnie od powodu nie powinno się to zdarzyć, tym bardziej, że strona wygląda profesjonalnie.
Moja pierwsza myśl to... szkoda że w Wawie nie ma takiego miejsca.
Knajpa bardzo fajna, miła i kompetentna obsługa, ale jedna rzecz to totalny brak profesjonalizmu.
Zrobiłem bardzo wiele kilometrów tylko po to by odwiedzić Piwnicę Zamkową pod koniec imprezy firmowej i wrócić pociągiem o 16:50 do Wawy. Niestety strona www oszukuje klienta na całego mówiąc, że pub jest otwarty od godz. 9 w dni powszednie i 15 w soboty i niedziele. Rzeczywistość jest taka, że knajpa otwiera się o godz. 16 we wszystkie dni tygodnia. W efekcie byłem w stanie wypić przysłowiowe jedno na szybko (niestety Miłosławia już nie było) i musiałem biec na pociąg. Podobno ta dezinformacja ma charakter stały i wynika z pewnych zaszłości właścicielskich. Niezależnie od powodu nie powinno się to zdarzyć, tym bardziej, że strona wygląda profesjonalnie.
Moja pierwsza myśl to... szkoda że w Wawie nie ma takiego miejsca.
-Przepraszamy bardzo za tą dezinformację.Niestety nie jesteśmy administratorem tej strony.Informacje tam zawarte pochodzą z pierwszej połowy 2009 roku.
Mimo wielu zabiegów na dzień dzisiejszy nie możemy zmienić tego stanu.Nadal prowadzimy rozmowy.
We wszelkich pozostałych miejscach jako godzina otwarcia podana jest 16:00
Aktualne informacje są dostępne na browar.biz i facebooku.
-Nie przewidzieliśmy,że beczka Miłosławia pilsnera (jedyna jaką mogliśmy dostać)wystarczy
tylko na 4 godziny.
-Aktualnie lejemy:
Atak chmielu
Raciborskie klasyczne
Mahr's Weisse
Fortuna czarne
Kasztelan niepasteryzowany
Comment