Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wita12
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.01
    • 52

No myśle , w końcu się doczekamy bedziemy dziś jak zwykle kolo 21. Do zobaczenia.
    P.S. a trzy letni porter ciechana POLECAM!

Comment

• bosonogi
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.05
      • 87

Mam pytanko.Czy macie coś więcej w zapasie beczek Ataku chmielu? Nie wiem kiedy dotrę do Piwnicy.
      ps.ja też jestem z zasady cierpliwy.Też proszę o jakiś słoiczek

Comment

• PiwnicaZamkowa
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.05
        • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bosonogi Wyświetlenie odpowiedzi
        Mam pytanko.Czy macie coś więcej w zapasie beczek Ataku chmielu? Nie wiem kiedy dotrę do Piwnicy.
        ps.ja też jestem z zasady cierpliwy.Też proszę o jakiś słoiczek
        Możemy skutecznie "atakować" przez miesiąc,do nadejścia nowych posiłków(nowej warki).Solidny prowiant w słoiczkach na ten czas zapewniony

Comment

• PiwnicaZamkowa
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.05
          • 805

Aktualnie lejemy:

-Atak chmielu
          -Svyturys baltas
          -Raciborskie klasyczne
          -Witnica miodowa
          -Kasztelan niepasteryzowany

a także polecamy 121 rodzajów polskich piw naturalnych w butelkach

Comment

• remikola
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2011.06
            • 188

W końcu mogłem spróbować lanego Ataku Chmielu. Najpierw te owocowo-kwiatowe klimaty, a goryczkę czułem jeszcze po powrocie do domu;-) Karczek pierwsza klasa, jak stwierdziła organoleptycznie moja żona.
            Pivo je gorivo!

Comment

• bosonogi
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.05
              • 87

Wreszcie dotarłem na Atak chmielu. Wyśmienite piwo!!!! I jak wspaniale serwowane.Z piękną czopowaną pianą.Prawdziwa gratka dla smakoszy.Polecam gorąco.Ilość zakąsek jak na piwiarnię godna podziwu.Trafiłem na nowość.Gęsie wątróbki z czymś tam pysznym na gorącym opiekanym wiejskim chlebie.Niebo w gębie. Jedna uwaga.Pomieszał bym trochę na kijachMoże jakies zmiany?

Comment

• PiwnicaZamkowa
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2011.05
                • 805

Nowe przekąski

Polecamy weekendowe gorące przekąski. Od dzisiejszego wieczora w ofercie : rolada z boczku pieczonego przez 12 godzin w ziołach i gęsia wątróbka z boczkiem wędzonym i rozmarynem , podane na wiejskim, pieczonym chlebie.
                Planujemy aby taka, poszerzona weekendowa oferta weszła już na stałe do naszego menu, będziemy urozmaicać na miarę naszych możliwości...

Comment

• PiwnicaZamkowa
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2011.05
                  • 805

Uzupełnienie

No i zapomniałam dodać, że mamy też , jako świetną zagrychę ,suszone polędwiczki wieprzowe i policzki , pyszną słoninę z chili i wędzony schab wszystko naszego wyrobu.
                  Podajemy z naszym kiszonym ogórkiem .
                  Polecamy!

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

Dobrze że zdążyłem już coś przekąsić, bo ślinka cieknie
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• PiwnicaZamkowa
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.05
                      • 805

Z obowiązku informuję,że wczoraj skończył się Svyturys Baltas

Wg naszych informacji chwilowy brak spowodowany jest niskimi temperaturami,które przez ostatni czas panowały i uniemożliwiały transport z Litwy. Mam nadzieję,że już w środę ponownie piwo to zawita w Piwnicy Zamkowej.

Comment

• wita12
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2012.01
                        • 52

aż żal serce ściska z powodu mej abstynencji w miniony weekend , żyje nadzieja że w najbliższy piątek powróci zimny baltas i nowe ciepłe przekąski, których nie miałem okazji skosztować. Pozdrawiam

Comment

• PiwnicaZamkowa
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2011.05
                          • 805

Niestety.W tym tygodniu Svyturys Baltas nie powróci do Piwnicy.Od jutra lejemy godnego zastępcę.Jest nim Mahr's Weisse browaru z Bamberga.
                          Z innych nowości Lwówek Belg.
                          pozdrawiamy

Comment

• PiwnicaZamkowa
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.05
                            • 805

z ostatniej chwili

Jako pierwsi na Podbeskidziu i Śląsku podpinamy dzisiaj piwo Miłosław Pilsner.
                            Tak jak wcześniej anonsowalismy dotarł Mahr's Weisse.
                            Z innych nowości to butelkowy Krakowiak Nieklarowany oraz Lwówek Belg.
                            W kolejce do podpięcia czeka Fortuna Czarne.

Comment

• Kulbi
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2011.10
                              • 91

Knajpa bardzo fajna, miła i kompetentna obsługa, ale jedna rzecz to totalny brak profesjonalizmu.

Zrobiłem bardzo wiele kilometrów tylko po to by odwiedzić Piwnicę Zamkową pod koniec imprezy firmowej i wrócić pociągiem o 16:50 do Wawy. Niestety strona www oszukuje klienta na całego mówiąc, że pub jest otwarty od godz. 9 w dni powszednie i 15 w soboty i niedziele. Rzeczywistość jest taka, że knajpa otwiera się o godz. 16 we wszystkie dni tygodnia. W efekcie byłem w stanie wypić przysłowiowe jedno na szybko (niestety Miłosławia już nie było) i musiałem biec na pociąg. Podobno ta dezinformacja ma charakter stały i wynika z pewnych zaszłości właścicielskich. Niezależnie od powodu nie powinno się to zdarzyć, tym bardziej, że strona wygląda profesjonalnie.

Moja pierwsza myśl to... szkoda że w Wawie nie ma takiego miejsca.
                              Last edited by Kulbi; 2012-03-04, 17:33.

Comment

• PiwnicaZamkowa
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2011.05
                                • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kulbi Wyświetlenie odpowiedzi
                                Knajpa bardzo fajna, miła i kompetentna obsługa, ale jedna rzecz to totalny brak profesjonalizmu.

Zrobiłem bardzo wiele kilometrów tylko po to by odwiedzić Piwnicę Zamkową pod koniec imprezy firmowej i wrócić pociągiem o 16:50 do Wawy. Niestety strona www oszukuje klienta na całego mówiąc, że pub jest otwarty od godz. 9 w dni powszednie i 15 w soboty i niedziele. Rzeczywistość jest taka, że knajpa otwiera się o godz. 16 we wszystkie dni tygodnia. W efekcie byłem w stanie wypić przysłowiowe jedno na szybko (niestety Miłosławia już nie było) i musiałem biec na pociąg. Podobno ta dezinformacja ma charakter stały i wynika z pewnych zaszłości właścicielskich. Niezależnie od powodu nie powinno się to zdarzyć, tym bardziej, że strona wygląda profesjonalnie.

Moja pierwsza myśl to... szkoda że w Wawie nie ma takiego miejsca.
                                -Przepraszamy bardzo za tą dezinformację.Niestety nie jesteśmy administratorem tej strony.Informacje tam zawarte pochodzą z pierwszej połowy 2009 roku.
                                Mimo wielu zabiegów na dzień dzisiejszy nie możemy zmienić tego stanu.Nadal prowadzimy rozmowy.
                                We wszelkich pozostałych miejscach jako godzina otwarcia podana jest 16:00
                                Aktualne informacje są dostępne na browar.biz i facebooku.
                                -Nie przewidzieliśmy,że beczka Miłosławia pilsnera (jedyna jaką mogliśmy dostać)wystarczy
                                tylko na 4 godziny.
                                -Aktualnie lejemy:
                                Atak chmielu
                                Raciborskie klasyczne
                                Mahr's Weisse
                                Fortuna czarne
                                Kasztelan niepasteryzowany

Comment

Przetwarzanie...
                                X