Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
Wyświetlenie odpowiedzi
Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa
Collapse
X
-
Udało się bez odlewania do petów, choć zainteresowanie dość spore. Piwo bardzo smaczne, z lekkim karmelem i owocową nutą, akcentami pszenicy w tle jakaś lekka śliwka. Bardzo pijalne alkohol nie wyczuwalny, piana wysoka średni trwała. Ogólnie dobre piwo warte degustacji z kija.
Podziękowania dla Pani Doroty i Krzysztofa za wytrwałość w rozmowach przy barowych, Wielki szacunek za domowe zakąski do piwa, wszystkie są dziełem pani Doroty i jako fan takowego jadła potrafię ocenić ogrom pracy włożony w ich przygotowanie.Last edited by mark33; 2012-05-09, 20:09.
Comment
-
-
Maj miesiącem Pinty!!!
W najbliższą sobotę 12.05 kolejna premiera w Piwnicy Zamkowej.
Tym razem jest to Irish Red Ale pod nazwą "Ognie szczęścia"
Podpięcie beczki o godzinie 19:00 a od 20:00 transmisja meczu
Jest to alternatywa dla tych wszystkich smakoszy,którzy nie mogą uczestniczyć na Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bosonogi Wyświetlenie odpowiedziA co w sobotę na kranach oprócz premierowej Pinty?
W tym momencie na kranach:
1.Atak chmielu/Ognie Szczęścia
2.Raciborskie klasyczne
3.Ciechan pszeniczne
4.Paulaner Salvator
5.Fortuna czarne
6.Fortuna wiśniowa
7.Miłosław Pilsner
oraz jeszcze pięć innych beczkowych np.Ciechan miodowy,Miłosław Marcowe,Maisel's Weisse.
Decyzje co do kolejności podpięcia podejmiemy na bieżąco.Jest możliwość uruchomienia dwóch rezerwowych nalewaków.Jednak przy dzisiejszej pogodzie raczej wątpliwe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzisobota 19:00 PREMIERA Pinta "Ognie Szczęścia"
sobota 20:00 TRANSMISJA Borussia Dortmund-Bayern Monachium
W razie większego zainteresowania meczem włączymy dodatkowo duży ekran
Comment
-
-
tu wita
no i się odezwałem wczorajsza degustacja paulanera nie spełniła moich oczekiwań (nie mój typ piwa) ale ciechan pszeniczny 1-klasa. Prowadzę rozmowy co do dzisiejszej nowej PINTY i jestem na dobrej drodze, więc jeśli mogę prosić o stolik na 5 osób na 20 . Hasło WITA. Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedziTo trudne pytanie.Mamy kłopot urodzaju beczkowego piwa
W tym momencie na kranach:
1.Atak chmielu/Ognie Szczęścia
2.Raciborskie klasyczne
3.Ciechan pszeniczne
4.Paulaner Salvator
5.Fortuna czarne
6.Fortuna wiśniowa
7.Miłosław Pilsner
oraz jeszcze pięć innych beczkowych np.Ciechan miodowy,Miłosław Marcowe,Maisel's Weisse.
Decyzje co do kolejności podpięcia podejmiemy na bieżąco.Jest możliwość uruchomienia dwóch rezerwowych nalewaków.Jednak przy dzisiejszej pogodzie raczej wątpliwe.
za Ciechana pszenicznego Fortuna Miodowe
za Paulaner Salvator Maisel's Weisse
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi18 wieczorem będziemy cała bandą na beczkowe nowe Pinty.Będą?
Dopiero w sobotę o 20:00 premiera nowej Pinty "Dymy marcowe"
Comment
-
Comment