Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PiwnicaZamkowa
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.05
    • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mon55ter Wyświetlenie odpowiedzi
    Piłem obydwa, widocznie mnie z kimś pomyliła, nie pamiętam żebym się przedstawiał a i żadnych skarg barmance nie przekazywałem, bo bardzo miło i fachowo nas obsługiwała, jak zwykle zresztą...

W katowicach co wyszło, po ponownych odwiedzinach, piłem jednak pilsa, a myślałem że dostaję jeden chmiel i podtrzymuję opinię, że jest wyborny, w przeciwieństwie do dwóch pozostałych.

Co do kwasu we wspomnianej dwójce, zrobiłem jakiś czas temu swoje pierwsze piwo w stylu "chciałbym, żeby to było ale", które uważam za totalny niewypał, właśnie z uwagi na smak, jaki wyczułem też w obu produktach manufaktury, tj. kwas podchodzący trochę jabłkiem, nie było to jakieś mega intensywne, ale jednak wyczuwalne.

Może po prostu tak ma być a moje piwo było jednak udane, jednakże subiektywnie oceniając nie mogę się zgodzić, że smaczne, bo oba zdecydowanie mi nie podeszły, nie będę się zachwycał na siłę, bo reszta twierdzi inaczej
    Szanowny kolego.
    Jest zasadnicza różnica między "skwaśniałym piwem" a stwierdzeniem "zdecydowanie mi nie podeszły".
    Swoją wypowiedzią spowodował kolega natychmiastową wizytę Masona w browarze.Dokonano dokładną kontrolę wywołanych do tablicy piw. Żadnych niedoskonałości nie stwierdzono.
    W prowadzenie Piwnicy Zamkowej wkładamy całe serce. Jesteśmy w niej prawie non stop.
    Staramy się wszystkiego osobiście dopilnować.Nie ukrywamy,że wpis ten nas bardzo zabolał.
    Stwierdzenie "Wiem, że to nie od was zależy jak szybko piwo się sprzeda i jak długo będzie musiało tym samym wegetować w kegu, ale przyjemności w piciu skwaśniałego piwa niestety nie znalazłem." też jest krzywdzące.
    Mimo 9 nalewaków utrzymuje się duża rotacja na kranach.Jeśli jakieś piwo gorzej schodzi po kilku dniach wymieniamy na nowe lub inne.
    Po zaistniałej sytuacji(wpisie) wszyscy klienci pijący w/w piwa byli proszeni o ocenę.Wszystkie były pozytywne.Nikt nie wyczuł nawet odrobiny kwasowości.Owszem kolega mark33 zauważył w pierwszym momencie delikatny zapach jabłka,który po kilku sekundach zanikał.Wg niego to sprawa chmielu.
    Zamówiliśmy po dwie beczki Kocura i Jednego Chmielu.Druga beczka Kocura skończyła się we wtorek a Jeden Chmiel był wczoraj na końcówce.
    My wszyscy browarbizowcy to jak jedna wielka rodzina. W rodzinie nie powinno być tajemnic. Wystarczyło barmance zgłosić swoje wątpliwości co do jakości piwa.Natychmiast byśmy podjechali choć może i byliśmy w tym czasie na miejscu. Szkoda.
    Dorota i Krzysztof

Comment

• mon55ter
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.10
      • 43

Oj, ale sie namieszało, przez jeden wpis, a zastanawiałem się w ogóle czy jest sens o tym wspominać na forum, jak widać duży błąd...

W moim odczuciu to piwo było kwaśne, bo taką definicję kwasa sobie wbiłem do głowy po uwarzeniu wspomnianego przeze mnie piwa, więc taka ocena nie jest niesprawiedliwa, zważywszy, że nie miałem widocznie okazji pić prawdziwego kwasa, a nie mogłem tego samego wieczoru zażądać jakiegoś zepsutego piwa do porównania

Bardzo się cieszę, że piwowar dba o jakość swoich wyrobów i kontroluje wszystko, jeśli tylko są jakiekolwiek zastrzenia.

Co do części mojej wypowiedzi dotyczącej wg. was rotacji na nalewakach, zupełnie nie to miałem na myśli. Darzę wasz lokal dużą sympatią i chodziło mi o możliwe niedopatrzenia w browarze i sam fakt psucia się piwa zbyt szybko.

Podsumowując, przepraszam za całe zamieszanie, na pewno będę sięgał po kolejne piwa manufaktury w przyszłości, zważywszy na dbałość o jakość, którą pokazał nam wszystkim Mason.
      Last edited by mon55ter; 2012-09-21, 12:08.

Comment

• PiwnicaZamkowa
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.05
        • 805

Zapraszam Cię kolego na dobre piwko
        Krzysztof

Comment

• wita12
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.01
          • 52

Powracamy

Witam! Proszę o stoliczek przy barze na 20.30 z góry dziękuję

Comment

• Raciborz
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.06
            • 594

Witam
            W Niedziele musze odwiedzić rodzine przyszłej żony ,niestety totalni abstynenci .Więc myśle że relaks po tej wizycie mi sie należy ,tymbradziej że autobus do Raciborza mam po 19.Pytanko jak daleko jest lokal od dworca?

Comment

• Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2160

10 minut żwawym krokiem.

Comment

• ZKB
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2009.12
                • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedzi
                Witam
                W Niedziele musze odwiedzić rodzine przyszłej żony ,niestety totalni abstynenci .Więc myśle że relaks po tej wizycie mi sie należy ,tymbradziej że autobus do Raciborza mam po 19.Pytanko jak daleko jest lokal od dworca?
                Do knajpy zawsze idzie się szybciej niż z, więc dobrze wykalkuluj. Co do rodziny żony: cóż żonę wybrałeś a rodziny się nie wybiera. Nie bój się a w Bielsku nie zginiesz (wyschniesz) , tym bardziej w Piwnicy Zamkowej
                Beer is for life not just for christmas !

Comment

• dzemek
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2010.12
                  • 450

Potwierdzam, że będzie tak z 15 minut, kierować się na południe Bielska, ul. 3 Maja w stronę Zamku, po prawej stronie będzie Zamek i to tam Do Piwnicy wchodzi się...po schodach w górę

Comment

• PiwnicaZamkowa
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.05
                    • 805

Małe zmiany na kranach:
                    za Raciborskie-Twierdzowe
                    za Ciechana Miodowego-Paulaner Salvator
                    za Miłosława Pilsnera-Lubuskie Jasne

19:00 "Wesoły stoliczek"

Comment

• Raciborz
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2004.06
                      • 594

Dzieki za wszelkie podpowiedzi,zgadza się lokal godny polecenia.Kompetentna obsługa ,dobra muzyka.Niestety brak czasu pozwolił na degustacje tylko dwuch piwek (Lubuskie,Jeden chmiel)no i szkoda że marcowe się zep.........Ale gdybym wiedział że autobus będzie miał godzine spóżnienia to pewnie bym jeszcze co nieco wypił.Pozdrawiam

Comment

• PiwnicaZamkowa
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.05
                        • 805

29.09.12 godz.19:00
                        Premiera nowego piwa z Browaru Rzemieślniczego Pinta.

"Angielskie Śniadanie" wieczorową porą po włosku.Taka kombinacja tylko w Piwnicy Zamkowej.

Premierę nowego piwa uświetni Carlo z Werony,przyjaciel Piwnicy i wielbiciel Pinty.
                        W trakcie wieczoru przygotuje wg swojej rodzinnej receptury pyszny makaron z tradycyjnym sosem pomidorowym - pasta pomodoro,którym będziemy częstować naszych gości.

Rezerwacje dla browarbizowców na PW

"Angielskie Śniadanie" to solidne piwo w extra-tradycyjnym angielskim stylu Extra Special Bitter ESB).
                        Angielskie ingrediencje: słodowany jęczmień odmiany Maris Otter i wielka ilość chmielu East
                        Kent Golding to baza tego specjału. Spożywać na zimno, najlepiej w weekendy !
                        Ekstrakt: 14,0% wag. Alkohol: 5,3% obj.
                        Last edited by PiwnicaZamkowa; 2012-09-26, 18:00.

Comment

• dzemek
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2010.12
                          • 450

Wracam do Cieszyna na studia także będzie bliżej do Bielska aby wstąpić na małe co nieco, PKS o północy dalej jeździ także może uda się bywać przy "wesołym stoliczku"

Comment

• heckler
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2012.09
                            • 1906

Jeżeli wszystko ułoży się po mojej myśli powinniśmy wraz z żoną zdążyć zawitać na degustację

Comment

• PiwnicaZamkowa
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2011.05
                              • 805

17:15
                              "Angielskie śniadanie" się chłodzi a Carlo makaron gotuje

Comment

• mark33
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2005.04
                                • 3283

Śniadanie na kolację znakomity i smaczny pomysł do tego makron przygotowany przez Włocha dla wszystkich gości, super wieczór.

Comment

Przetwarzanie...
                                X