Pszczyna, Rynek 3, Restauracja - pizzeria Frykówka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2160

Pszczyna, Rynek 3, Restauracja - pizzeria Frykówka

Porządna restauracja w sercu miasta z ogródkiem na rynku. Obsługa bardzo kompetentna.

Weihenstephan Hefe Weissbier - 12 PLN
    Ciechany (komplet) - 8-10 PLN
    Wszystko w butelkach, z kija tylko produkty KP.

Jak wyczytałem w menu, co roku organizowane jest Święto Piwa wraz z dniami kuchni bawarskiej, czeskiej etc. Na pytanie skierowane do kelnera czy będą dodatkowo inne piwa do spróbowania dodczas tych dni, powiedział że całkiem możliwe. No zobaczymy.
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2160

Po kolejnym spacerze po pszcyńskich lokalach, dowiedziałem się że właścieciel Frykówki jest także właścicielem innych lokali w Pszczynie gdzie także serwują butelkowego Ciechana w kompletnym zestawieniu.

A mianowicie:
    Restauracja Stara Piekarnia, Rynek 20.
    Cafe u Telemanna, Brama Wybrańców 1-2.
    Pub Muzyczna Galeria, Rynek 21 (tu jest o 1 zł taniej na piwie niż w w/w restauracjach).

Piwa oczywiście z lodówki, podawane w odpowiednim szkle.

Comment

• gitban
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.08
      • 16

Może i podają w odpowiednich szkłach, ale niepotrzebnie wycierają je bawełnianą szmatką.

Byłem w ostatni weekend w Pszczynie i miałem okazję zasiąść w Frykówce. Moje odczucia są raczej negatywne...
      Po pierwsze, owa bawełniana ściereczka zostawiło na moim kuflu masę drobnych białych nitek. Po drugie, Piwo było zdecydowanie zbyt zimne. Ja rozumiem, że trzeba chłodzić, ale może nie do 3 stopni, może do 8 by wystarczy? Po trzecie, to raczej mój pech, ale dostałem Ciechana pszenicznego 3 dni przed końcem terminu. Samo piwo było paskudne, co z pewnością jeszcze pogłębiło moją frustrację...

Na plus zaliczyć trzeba uprzejmość obsługi, wymienili szklankę bez problemu i jeszcze przeprosili.

Ocenę lokalu pozostawiam czytającemu ten post.
      http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!

Comment

Przetwarzanie...
      X