Ustroń, Wczasowa 78, Karczma Palenica

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Ustroń, Wczasowa 78, Karczma Palenica

Przy wyciągu na Palenicę przyjemna karczma w stylu góralskim z lanym Brackim i butelkowym Mastnym oraz świetnymi kotletami z oscypkiem.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

Karczma przyjemna w swoim już pokrytym patyną wystroju. Do jedzenie dwa dania, kwaśnica i kilka fastfoodów. Do picia dobre brackie. Z butli wybór browaru beskidzkiego i fobrr śliwowice. Miejsce do którego warto wpaść.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
      heckler
      Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
      Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
      ...
      2023-03-22, 16:08
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • kosher
      Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
      kosher
      Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
      Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
      2022-07-19, 15:04
    • Rzeszowiak
      Ustroń, Nadrzeczna 9, Konkurencja
      Rzeszowiak
      Sezonowy bar przy deptaku wzdłuż lewego brzegu Wisły. Otwierany wyłącznie przy ładnej pogodzie. Wszystkie miejsca w ogródku, niesamowita sielska atmosfera. W ofercie lane Brackie za 5,50 zł. Wieczorami ognisko/grill. W okresie letnim - pozycja obowiązkowa na piwnej mapie Ustronia.
      2019-05-04, 20:37
    • Rzeszowiak
      Ustroń, Cieszyńska 6, Ustroński Bar
      Rzeszowiak
      Lokal w stylu lat 80/90 - tych, położony ok. 5 minut piechotą od centrum Ustronia. W ofercie najtańsze Brackie (4,5 zł) i chyba najświeższe w mieście z uwagi na popularność lokalu wśród miejscowych. Podobno bardzo dobre jedzenie.

Najważniejsze - otwierany od 8 rano.
      ...
      2019-05-04, 20:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...