Cieszyn, ks. I. Świeżego 6, Cieszyński Browar Mieszczański [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TeDy_beer
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.06
    • 283

    Podobnie było Bielsku Białej, rok po rewolucjach odwiedziliśmy przypadkowo i.... musielismy czekać na stolik a ruch niesamowity.
    Co do Browaru Cieszyńskiego to nie sądze, że jakość piwa ma znaczenie dla takiego miejsca. Swoją drogą ja trafiałem na dobre i bardzo dobre piwa ich bodajże rauch marzen był świetny mimo iż za wędzonkami nie przepadam. W Polsce to raczej lokalizacja, reklama i cena decyduje o tym kto i w jakiej ilości będzie przybywał do przybytku. Moze w Cieszynie klienteli nie ma, albo browar mienił się wykwitną restauracją. Przykładem dla mnie jest Majer, bylem tam raz parę lat temu piwa przeciętne jak dla mnie, wystrój elegancki i ceny zabójcze, ale Gliwice aglomeracja śląska, więc klient się znajdzie.
    AMEN i :stout:
    Browar Domowy Małe Ale
    Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

    Comment

    • yoda79
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.01
      • 861

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
      Od początku piwa z Mieszczańskiego były słabej jakości, nie mówiąc już o takich kwiatkach jak dodawanie łyżeczki miodu do Pilsa i sprzedawanie tego jako Miodowe.
      Mistrzostwo

      Comment

      • pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

        Właśnie paradoksalnie jakość piwa wcale nie musi przekładać się na ruch w lokalu. Tak jak już powiedziano, dla takich przybytków lokalizacja i wystrój mają chyba większe znaczenie. Znam już co najmniej kilka browarów restauracyjnych których produkcja regularna woła o pomstę do nieba i co najgorsze na brak gości nie narzekają. Ostatni przypadek - Kujański Joker.

        Comment

        • Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6057

          Nie sądze ażeby kiepskie piwo (byłem raz, osobiście jedno czy 2 z ich oferty zapamiętałem jako OK) było powodem upadku browaru. Gro kupujących u nich piwo to nie koneserzy z browarBizu a zwykli goście tacy jak w innych pubach/restauracjach którzy piją piwo bez większych emocji sensorycznych. Nawet jeśli kilku z nim dały się we znaki jakieś emocje negatywne to wątpię by robił z tego jakąś większą sensację. Powod upadku browaru pewnie leży gdzie indziej a jaki on był to wie pewnie tylko właściciel. Być może spodziewał się większych kokosów z tego biznesu, nie wiem.
          Tak czy siak szkoda zawsze zamkniętego browaru. Mam nadzieję że niebawem jego lukę w mieście zapełni kolejny craft.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

          Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

          Comment

          Przetwarzanie...
          X