Katowice, Wilimowskiego, Klubogaleria Afa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • roquentin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.08
    • 20

Katowice, Wilimowskiego, Klubogaleria Afa

właśnie przeczytałem, że w Katowicach powstała nowa knajpa.

50 rodzajów piwa

- Nie chcemy, aby lokal był zwykłą pijalnią piwa, ma to być miejsce, w którym będzie się działo. Chcemy by przychodzili do nas młodzi ludzie z pomysłami, chcemy robić wystawy, organizować koncerty jazzowe czy pokazy filmów. W planach już mamy tzw. filmowe czwartki. Chcemy, aby można było u nas zagrać w planszówki czy karty. Wiadomo, że w niektórych lokalach za grę w karty wypraszają, ale tak nie będzie u nas. Po za tym zapraszamy też na spontaniczne wieczory taneczne w rytmach salsy czy tanga – opowiada Anna - Klient ma się czuć u nas jak w domu, nie chcemy być miejscem, gdzie trzeba sztywno siedzieć na krześle.

Lokal dysponuje też 50 rodzajami piw regionalnych. W ofercie znajdują się np. wszystkie rodzaje Corneliusa, Trybunał, Fortuna, Noteckie czy też dwa rodzaje zielonego piwa.

- Chcemy dobić do 2.500 tys. gatunków, czyli zrobić taką ofertę, jaka proponuje tylko jednak knajpa w Belgii - mówi właścicielka.
    To nie żaden burdel. Pub Afa zmienia nazwę

ktoś już może był? orientuje się jak z cenami?
    w najbliższym czasie planuję odwiedzić ten przybytek
  • bosonogi
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.05
    • 87

- Chcemy dobić do 2.500 tys. gatunków, czyli zrobić taką ofertę, jaka proponuje tylko jednak knajpa w Belgii - mówi właścicielka.
    chyba 2,5 tys. i to rodzajów nie gatunków taa i pewnie wszystkie zimne.Ambitnie

Comment

• dzemek
      Porucznik Browarny Tester
      • 2010.12
      • 450

Postaram się wpaść w sobotę i zobaczyć co tam jest ciekawego, miejsce prawie w samym centrum.

Comment

• Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

Przede wszystkim zapytaj co mają dobrego w nalewakach.

Comment

• dzemek
          Porucznik Browarny Tester
          • 2010.12
          • 450

Też mnie to interesuje czy tam są nalewaki, może naprowadzę trochę właścicieli lokalu na jakieś regionalne czy też zagraniczne piwa skoro są tacy chętni na wszelkie propozycje.

Comment

• roquentin
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.08
            • 20

Byłe w piątek, szału nie ma
            Wszystkie piwa 0.5 po 6 złotych
            małe po 5 złotych.
            zawsze do piwa gratis jakieś chipsy czy paluszki

w lokalu strasznie zimno

niby te 50 piw to dużo ale co o jakieś pytałem to nie było. w ofercie nie ma żadnej Pinty jeszcze, zapewniono mnie że się to zmieni. Nie ma też żadnego lanego piwa.

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Coś z beczki?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Promil03
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.10
                • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Coś z beczki?
                Tak.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roquentin Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie ma też żadnego lanego piwa.

Comment

Przetwarzanie...
                X