Prawdopodobnie jedyny lokal w Częstochowie gdzie można napić się brackiego na dodatek też z kija. Oferują też butelkowego leżajska. Serwują przekąski rodem z PRL np. śledzia, barszcz czerwony z krokietem, kiełbasę na gorąco, talerz zagrychy, galaretę gigant. lokal znajduje się kolo urzędu miast w Częstochowie. Odległość od dw. pkp i pks jest niewielka. W czwartki i niedziele promocja piwo butelkowe w cenie lanego (4zł).
Częstochowa, Waszyngtona 18, Seta i Galareta [zamknięte]
Collapse
X
-
Od jakiegoś czasu bywa tam Miodowe z Ciechana i Czarne z Fortuny.
Ogólnie lokal bardzo polecam."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miglanc Wyświetlenie odpowiedziWitam, co aktualnie w tej knajpce i co jeszcze warto w Częstochowie odwiedzić? Będę służbowo 3-6 lipca, wieczory wolne więc będzie czas podziwiać lokalny koloryt...
Częstochowa to ogólnie pustynia jeżeli chodzi o knajpy z ciekawym piwem, lanym piwem.
Warto wybrać się do Browaru Czenstochovia.Last edited by arzy; 2012-06-22, 08:04."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment
-
-
Z okazji Międzynarodowego Dnia Stoutu leją dzisiaj Czekoladowe z Zawiercia, a o godzinie 20.00 krótka pogadanka o stoutach z Bractwem Piwnym."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment
-
-
Last edited by arzy; 2012-12-18, 11:13."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment
-
-
Seta i Galareta przeszła do historii. Teraz jest w tym miejscu jadłodalnia Widelec Łyżka Nóż.
Piszą, że mają w ofercie piwa lokalne z Wąsosza, Zawiercia i Piotrkowa (Olbracht?), ale czy z beczki? Charakter lokalu i godziny jego otwarcia (8-18, a w soboty 10-16:30) sugerować może tylko butelki. Temat do zbadania i opisania dla miejscowych.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment