Częstochowa, Waszyngtona 18, Seta i Galareta [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celtyk87
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.11
    • 208

Częstochowa, Waszyngtona 18, Seta i Galareta [zamknięte]

Prawdopodobnie jedyny lokal w Częstochowie gdzie można napić się brackiego na dodatek też z kija. Oferują też butelkowego leżajska. Serwują przekąski rodem z PRL np. śledzia, barszcz czerwony z krokietem, kiełbasę na gorąco, talerz zagrychy, galaretę gigant. lokal znajduje się kolo urzędu miast w Częstochowie. Odległość od dw. pkp i pks jest niewielka. W czwartki i niedziele promocja piwo butelkowe w cenie lanego (4zł).
  • arzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 2814

Od jakiegoś czasu bywa tam Miodowe z Ciechana i Czarne z Fortuny.

Ogólnie lokal bardzo polecam.
    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    Bractwo Piwne
    Skład Piwa
    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• miglanc
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.04
      • 4

Witam, co aktualnie w tej knajpce i co jeszcze warto w Częstochowie odwiedzić? Będę służbowo 3-6 lipca, wieczory wolne więc będzie czas podziwiać lokalny koloryt...

Comment

• arzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miglanc Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam, co aktualnie w tej knajpce i co jeszcze warto w Częstochowie odwiedzić? Będę służbowo 3-6 lipca, wieczory wolne więc będzie czas podziwiać lokalny koloryt...
        W Secie nadal leją Brackie i Kasztelana.

Częstochowa to ogólnie pustynia jeżeli chodzi o knajpy z ciekawym piwem, lanym piwem.

Warto wybrać się do Browaru Czenstochovia.
        Last edited by arzy; 2012-06-22, 08:04.
        "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
        Skład Piwa

Comment

• miglanc
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.04
          • 4

Dzięki za reakcję, adres zanotowałem Zostało tylko ustalić jak z Sabinowskiej trafić w te miejsca...
          I jeszcze pytanko: gdzie aktualnie kupić coś "na wynos" z niszowej produkcji lokalnych browarów?

Comment

• arzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 2814

Z okazji Międzynarodowego Dnia Stoutu leją dzisiaj Czekoladowe z Zawiercia, a o godzinie 20.00 krótka pogadanka o stoutach z Bractwem Piwnym.

Bractwo Piwne
            Skład Piwa

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

W czwartek 20 grudnia poleje się PIWO PIERNIKOWE z Browaru Krajan.
              Wydarzenie Seta i Galareta w dniu czwartek, grudnia 20 2012
              Last edited by arzy; 2012-12-18, 11:13.

Bractwo Piwne
              Skład Piwa

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Seta i Galareta przeszła do historii. Teraz jest w tym miejscu jadłodalnia Widelec Łyżka Nóż.
                Piszą, że mają w ofercie piwa lokalne z Wąsosza, Zawiercia i Piotrkowa (Olbracht?), ale czy z beczki? Charakter lokalu i godziny jego otwarcia (8-18, a w soboty 10-16:30) sugerować może tylko butelki. Temat do zbadania i opisania dla miejscowych.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                X