Miły lokal. Wystrój bardzo ładny, dużo drewna ale jest i trochę coś z klimatu kamienicy. Bardzo chłodno, zapewne to zasługa otwartych okien. Na pewno jest to na plus w upalny dzień. Na dole dość mało miejsca (3 stoliki + bar ok. 17 miejsc), za to na górze już jest przestronniej, stoliki oraz taborety wyglądające trochę jak szpulki po niciach. Oprócz tego trochę kanap, wiszące krzesła gdyby brakowało czegoś do siedzenia. Przestronnie, jasno. Piwa, jakie piłem - Ciechan Pszeniczny, Raciborskie, Pinta Atak Chmielu bardzo dobre, odpowiednio schłodzone, barman stara się je podawać w odpowiednim szkle. Piwa ustawione w drewnianych przegródkach, można podejść, zobaczyć co jest w ofercie, poczytać etykiety. Miła atmosfera, na pewno warto tu wrócić. Jeżeli komuś jeszcze mało - jest darmowe wi-fi. Starają się o lane piwa z Pinty ale niezwykle o nie trudno.
a mam małą sugestię do właścicieli:
może warto by zrobić jakąś kartę piw z cenami, wtedy człowiek mógłby sobie na spokojnie przejrzeć i coś wybrać jeśli ma ochotę na butelkowe
Byliśmy dzisiaj. Niestety na laną pintę i ciechana wybornego już się nie załapaliśmy. Knajpa godna polecenia, wybór jak na Katowice super, przyjemne wnętrze, miła i fachowa obsługa. Wróżymy sukces, dobrze bo brakuje takich miejsc w Katowicach.
Hej Udało mi się załatwić beczkę zupełnie nowej PINTY jest to Imperialny Witbier - 16,5° Jutro (05-05-2012) o godzinie 20 00 otwieramy KEGa.
Zapraszamy!!
ps. W lokalu dostępny jest w możliwe aktualny spis piw z cenami, piszę "możliwie" ponieważ staram się utrzymywać jak największą ofertę, więc bardzo często mam dostawy z nowymi piwami i nie nadążam z drukiem
Zacny lokal. Dziś nieco przypadkiem zawitałem na jedno piwo (Ciechan miodowy z kranu).
Zapisany na liście kolejnych odwiedzin. Szkoda, że byłem za wcześnie by być na premierze Pinty.
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"
Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
Comment