To nie marketing tylko moje wrażenia dobre piwko polecam ale do tego jak jest dobra muza to tym bardziej chociaż to zależy kto jakie klimaty muzyczne lubi..ale piwko na pewno każdy dla siebie jakieś wybierze
Obecnie, z kranu leje się Imperium Atakuje z Browaru PINTA (tylko jedna beczka się uchowała!)
W pozostałych nalewakach:
1. Černá Hora Lezak (Sklepni i Granat z Černej Hory i Radegast Original w kolejce do podpięcia)
2. Witnica Lubuskie Czekoladowe (Wiśniowe w na zapasie)
3. Raciborskie Klasyczne
4. Raciborskie Miodowe
5. Witnica Celtyckie
Na zapleczu czekają również Spitfire Premium Kentish Ale z Shepherd Neame i Bishops Finger (podpinane będą po Imperium)
W najbliższym czasie wrócą znów również beczkowe Ciechany - Miodowy i Lagerowy.
W Małpie odbędzie się również premiera dwóch nowych piw z AleBrowaru, a w przyszłym tygodniu zawita do nas Browar Artezan
Imperium zdegustowane wczoraj. Pycha! Jak zwykle przemiła obsługa. A tak refleksyjnie - jeszcze kilka miesięcy temu w Kato ciężko było dobre piwo z nalewaka znaleźć. A teraz - premiery Alebrowaru, Pinta, Ciechan, Artezan...czyli jednak da się!
PREMIERA nowych piw AleBrowaru - Sweet Cow i Amber Boy
AleBrowar znów w Białej Małpie!
Długo wyczekiwana premiera odbędzie się w najbliższą s o b o t ę --- o godz 19:00 podpinamy beczki/beczkę (tu, jeszcze do ustalenia czy dwie na raz czy po kolei...)
Specjalnie dla Was:
Sweet Cow /Milk Stout/
Amber Boy / Amber Ale/
Zapraszamy!
ps. Browar Artezan powinien dojechać do nas w tym tygodniu - czekamy. Na pewno zamieścimy z wyprzedzeniem info, kiedy beczka będzie podpięta.
Będzie u Was nowość z Pinty? Premierę robią 29 września, a o Katowicach na razie nie pomyśleli. Jeszcze sporo czasu - da radę?
Premiera z powodów logistycznych będzie w sobotę 29 września w trzech miejscach, ale z całą pewnością z 1-2 dniowym poślizgiem nowa PINTA pojawi się w innych lokalach, w tym i w Białej Małpie. W dniu dzisiejszym dla amatorów naszych piw wysyłamy do Katowic kilka beczek w następującym asortymencie: Dobry Wieczór, Odsiecz Wiedeńska, Ognie Szczęścia i Viva la Wita.
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"
Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
Comment