Stosunkowo nowe miejsce piwne na niezbyt zatłoczonej pod tym względem katowickiej mapie. Klimat industrialny - generalnie wieczorem to imprezownia z muzą z gramofonów (dub stepy, jungle, etc.). W ciągu dnia pustawo i nie łomoczą za bardzo . Duży wybór piw butelkowych (Pinta, alebrowar też). Z kija ciemna Cerna Hora, Bernard, jakaś Fortuna i czwarty nalewak (nie zapamiętałem). Byłem tylko na jedno szybkie piwo - Cerna Hora świetna . Właściciele obiecują rotację w nalewakach. Poczekamy, zobaczymy. Warto odwiedzić!
Katowice, Wojewódzka 26a, C4 club
Collapse
X
-
Byłem tam wczoraj po raz pierwszy. Z nalewaków leje się to, o czym wspomniał kolega post wyżej - z tym, że nalewaków jest 5; jednak też nie pamiętam, co jeszcze się tam leje. Jest też Pinta i AleBrowar z butelki, właściciel wspominał również o chęci podpięcia beczki Rowing Jacka. Miejsce niewielkie, acz przyjemne (w zakamarkach lokalu są np. miejsca do... Leżenia bądź siedzenia na ziemi, jak w herbaciarniach). Muzyka - kwestia gustu, mi odpowiada d'n'b. Otwarte od 16, w weekendy od 17.
-
-
Wczoraj z kranu spróbowałem pszenicy z Vysokego Chlumca oraz piwa C4. Pszenica świeża, lekka i orzeźwiająca w smaku, C4 treściwe jakby z nieco ziołową goryczką. Oba piwa mi smakowały - mam nadzieję, że właściciele w końcu ujawnią, skąd jest owe C4...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedzimam nadzieję, że właściciele w końcu ujawnią, skąd jest owe C4...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziPonoć z Głubczyc.
Lokal ciekawy, chociaż trochę zaniedbany, czuć taki specyficzny zapach niedogrzewanych pomieszczeń.
Oprócz wspomnianego Grodzkiego, lany był jeszcze Racibórz (ciemne), Jeżek i fantastyczny Pater 11 niefiltrowany. Bardzo dużo piw butelkowych, wyeksponowanych w sprytnie zrobione półki wykonane w europalet.
Barmanka bardzo uświadomiona w tym co sprzedaje, fachowo doradza klientom niezorientowanym w tego typu asortymencie.
Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony i będę tam zaglądał częściej.
Comment
-
Comment