Bardzo fajny lokal. Zazwyczaj w środku da się znaleźć wolne miejsce, co w pubach z ciekawszą ofertą bardzo rzadko sie zdarza. W ofercie pojawiają się sztandarowe piwa polskiej sceny kraft oraz umiarkowanie często nowości. Szkoda, że na kranach jest ciężko ustrzelić coś rewelacyjnego. Fachowe doradztwo.
Wielkim problemem jest obecny zapach stęchlizny w dalszych pomieszczeniach- do toalety jest w miarę przyjemnie.
Ostatnia zmiana dokonana przez Kobzer; 2013-11-20, 10:08.
Lokal zapamiętałem przede wszystkim z przystępnych cen. Oferta naprawdę przyzwoita, lecz jakiś szczególnych rarytasów na kranach nie było. Pomieszczenia w lokalu tworzą swoisty labirynt, co nadaje miejscu fajny klimat. Ponadto w jednym z zakamarków znajdowały się piłkarzyki (bez opłat), za co dodatkowy plus.
Lokal rozwija skrzydła przybyło kranów i jest ich obecnie 11. Wg obsługi 6 jest "dedykowanych" pod piwa czeskie a 5 pona rodzime.
Wczoraj zastałem jednak inne proporcje i były to:
1. Radas Morelowe
2. Pinta Sanrajza
3. Pegas BPA
4. Dawne
5. Cerna Hora Granat
6. Vysoky Chlumec Flying Cloud
7. Trebic IPA
8. Rychtar Svetly Lezak
9. ? Borouvka
10. Cerna Hora Velen
11. Staropramen niefiltrowany
Jiří Pešek to kolejny domowy piwowar, który zrealizował swoje marzenia o własnym browarze. Wraz z żona Ivaną w malutkiej wsi Černá od stycznia tego roku prowadzą browar. Browarek mieści się na parterze w nowo wybudowanego domu .
Dom wielofunkcyjny, oprócz browaru odbywają się...
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Mikrusy mieszczące się w miastach, mają tą wygodę, że dostać się do nich jest lekko, łatwo i przyjemnie.
Natomiast takie jak ten który opisuję, to dla kogoś kto porusza się tylko transportem publicznym, dotarcie do celu wymaga nieco poświęcenia i czasu.
Nazwa Staropramen tytule wątku nie oznacza, że piwo warzone jest w Pradze, bo ostrawski browar z tego co wiem cały czas warzy piwo, tylko że na opakowaniach jest napisane, że producentem jest Staropramen na praskim Smichowie. Nonsens...
Comment