Hmmmm, czyżby na Forum nie było nikogo z pięknej ziemi świętokrzyskiej? Chyba nie skoro ten dział świeci pustkami. W takim razie ja spróbuję wymienić kilka miejsc, gdzie warto wstąpić na piwo w moim ojczystym mieście.
Kielce, Sienkiewicza / Paderewskiego (brama), Las Vega$ [zamknięte]
Collapse
X
-
1. Pub 'Belfast' na rogu ulic Sienkiewicza i Paderewskiego (w bramie). Przez wielu z Was prawdopodobnie określony zostałby mianem mordowni. Małe pomieszczenie z kilkoma stolikami, do tego dwie tarcze do darta i jakaś maszyna, której przeznaczenia określić nie jestem w stanie. Ja jednak oceniam to miejsce bardzo pozytywnie, być może trochę ze względów sentymentalnych. Z beczkowych: Żywiec 0.5l - 5 PLN, Belfast - 4.50 PLN, Grunengold - 4.50 PLNLast edited by Maggyk; 2005-09-20, 07:00.Uwolnić piwo z beczek!
-
-
Bywam w Kielcach kilka razy w roku, i znam tamtejsze knajpy. Zasmuca mnie fakt, że nie ma już nic lanego z kieleckiego browaru, a wszędzie tylko produkty KP, GŻ lub w najgorszym przypadku CO. Na szczęście znam miejsca gdzie leją piwo z Jabłonowa i Strzelca. Nawet Dojlidy opuściły to miasto.
Comment
-
-
Przebywałem niedawno w Kielcach i podzielę się spostrzeżeniami. W knajpach dominuje lany Żywiec i Gronie, w mniejszej ilości Warka, Lech i Okocim. Na ponad trzydzieści odwiedzonych lokali, tylko w dwóch był Strzelec, a w trzech Belfast. Nie zauważyłem aby lali Palma, choć pochodzi z browaru w Kielcach.
Comment
-
-
od dawien dawna Palma w ogóle w beczkach się nie uświadcza. zresztą innych piw Belgia także nie KEGuje. więc czego tu oczekiwać (chyba że chodziło o butlę)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
może rozlewają je we własnym zakresie (a gdzie mozna uświadczyć JAKO w KEGach?), Beta Consulting nie zajmuje się piwem, marki są od jakiegoś czasu własnością br. Belgia, z tego co pamiętam nie konfekcjonuje się Gruenen/Kronengoldów do beczek.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesTo wiem, że Palma już nie ma, ale kieleckie piwo jest w kegach, bo Jako ma w kegach, a co z wymienionym wcześniej piwem Beta Consulting?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesW temacie "Jako Kokanin" pisano o parasolkach Jako. Wnioskuję, zatem, że mają kegowane piwo.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment