Rasowa kufloteka oferująca, oprócz produkcji masowej, Brackie w cenie 3,20 duże i 2,20 małe (dostępne także butelkowe i konserwowe). Właściciel osobiście jeździ po towar do Cieszyna (przynajmniej tak utrzymuje, co zgadza się z obserwacjami). Bardzo miła obsługa, klientela to okoliczni blokersi w wieku poprodukcyjnym, dyskutujący o rybach, grzybobraniach i upadku komuny (w zależności od pory roku). Regularna degustacja w tym lokalu przekonała mnie jak zgubne jest wydawanie opinii o piwie na podstawie pojedynczych warek. Dodatkowym atutem miejsca jest możliwość sączenia Brackiego z widokiem na niszczejący browar ostrowiecki. Polecam uwadze osób podróżujących na trasie Warszawa – Rzeszów.
Ostrowiec Świętokrzyski, os. Słoneczne, Bar Słoneczko
Collapse
X
-
Ostrowiec Świętokrzyski, os. Słoneczne 14, Bar Słoneczko
Brackie dalej na nalewaku - aktualnie po 3,50zł/0,5l.
Butelka w tej samej cenie.
Na zdrowie"Rozkoszy rajskich nie chcę znać,
ni wiedzieć, gdzie się kryją,
tylko mnie Panie Boże wsadź,
gdzie święci Rotmistrza piją."
-
-
Ze stale podpiętym Brackim należy dodać.
Okresowo bywa w trójmiejskich Degustatorniach.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Oczywiście Brackie wciąż aktualne w ofercie. Widać natomiast bardzo atrakcyjne ruchy modernizacyjne w ruinach Browaru Saskich. Mam nadzieję, że obecny stan tego budynku nie zostanie przykryty ohydnym tynkiem. Nie dysponuję materiałem ilustracyjnym, ale trwają prace remontowe - na razie odświeżone zostały "ceglaste" elewacje dawnego browaru. Na tle okolicznych Orlików i supermarektów - miodzio.
Comment
-
-
Brackie nadal dostępne 3,50/2,30 za 0,5/0,3l. Byłem przejazdem, więc mogłem sobie pozwolić tylko na "jedno małe", ale ku mojemu zdziwieniu mieli nawet małe firmowe szkło! Nad barem całkiem pokaźna kolekcja ceramicznych kufli, a sam lokal w klimacie osiedlowej spelunki.
Comment
-
-
stan na 22.01.2012
Czas chyba na aktualizację danych - teraz Brackie po 3,80/2,60zł za 0,5/0,3l. I niestety już raczej w żywieckim szkle... Ale wciąż pisze po nim pięknie i metalem wali porządnie. Cieszy(n)"Rozkoszy rajskich nie chcę znać,
ni wiedzieć, gdzie się kryją,
tylko mnie Panie Boże wsadź,
gdzie święci Rotmistrza piją."
Comment
-
Comment