Browar restauracyjny zlokalizowany w spokojnej dzielnicy na uboczu biznesowego centrum Quito.
Jest miejscem spotkań młodych i kulturalnych ludzi z wyższych sfer.
Browar założyło dwóch przyjaciół w 2013 roku.
Początkowo mieli dwa tanki fermentacyjne i małą warzelnię a wraz z rozwojem działalności sprowadzili potężniejszą instalację z USA - 4 tanki i jeden wielki kocioł warzelny. Piwo leżakuje w małych beczkach typu KEG.
Cała instalacja mieści się w małym, nieoznakowanym pomieszczeniu przy restauracji. Chmiel jest sprowadzany z USA, a słód z Belgii.
Logotypem browaru jest facjata diabła z szyszką chmielową, a wiele cen w menu opiewa na kwotę 6,66 USD
Przestrzeń konsumencka browaru to estetyczny parterowy pawilon, chroniony przez monumentalną palmę, którą wkomponowano jako naturalny element eleganckiego tarasu.
Lokal składa się z dwóch sal na dwóch poziomach.
Dolna sala połączona jest z dużym barem. Do dyspozycji gości są wysokie barowe krzesła, jak i zwykłe stoliki, oraz klubowe ławy z miękkimi sofami i dywanem do kompletu.
Ściany ozdabia słynne na cały świat południowoamerykańskie artystyczne graffiti, w oknach zamontowano stylowe żaluzje.
W części zewnętrznej lokalu piwo spożywa się na pełnym roślinności, eleganckim tarasie w towarzystwie wspomnianej palmy.
Obsługa lokalu obsługuje gości w firmowych koszulkach Sinners. Jest bardzo miła i fachowa.
Dużym mankamentem jest niestety puszczana na cały regulator muzyka i to w dodatku współczesny amerykański rock. Ciężko zebrać myśli i przestudiować doznania piwne.
W karcie jest 6 stałych pozycji:
- La Santita (Kölsch) 4,9%
- Belgian Tripel 8%
- Coco-Ginger (IPA) 7%
- Citrus Cream Ale 5%
- Red Evil (American Amber Ale) 6%
- Dark Soul (Robust Porter) 5%
Do tego po koniec stycznia były 4 piwa specjalne:
- Nebula (NEIPA) 6%
- Hierba Cuisa (Mountain IPA) 6,5%
- Citrical Mass (West Coast IPA) 6,5%
- Cappucino (Stout) 5,5%
- Belgiam Frambusca 8%
Wszystkie piwa w jednej cenie 3,50 USD (copa) i 5,50 USD (pinta).
Do godziny 19:00 jest promocja na wszystkie piwa z karty stałej - duże piwo w cenie małego.
Do pierwszego zamówienia dają w gratisie miskę prażonych orzeszków.
Piwa na wynos sprzedawane są w kapslowanych butelkach 0,33 z etykietami.
Są firmowe szklanki i podstawki.
Kolekcjonerzy mogą zakupić na miejscu szkło i czapki bejsbolówki.
Kuchnia oferuje pizzę (8 rodzajów) od 9,95 do 12,95 USD, burgery w cenie 5,50 - 6,66 USD, oraz skrzydełka 5,55 USD (6 sztuk) - 18,55 USD (24 sztuki)
Na deser można sobie zafundować w cenie czterech dolców "Coffe milk Stout Tiramisu".
Ja wybrałem Classic burger (na zdjęciu z piwem Cappuccino Stout).
Godziny otwarcia:
poniedziałek - czwartek 16:00 - 24:00
piątek, sobota 12:00 - 1:00
W niedziele zamknięte
Zdjęcia:
Jest miejscem spotkań młodych i kulturalnych ludzi z wyższych sfer.
Browar założyło dwóch przyjaciół w 2013 roku.
Początkowo mieli dwa tanki fermentacyjne i małą warzelnię a wraz z rozwojem działalności sprowadzili potężniejszą instalację z USA - 4 tanki i jeden wielki kocioł warzelny. Piwo leżakuje w małych beczkach typu KEG.
Cała instalacja mieści się w małym, nieoznakowanym pomieszczeniu przy restauracji. Chmiel jest sprowadzany z USA, a słód z Belgii.
Logotypem browaru jest facjata diabła z szyszką chmielową, a wiele cen w menu opiewa na kwotę 6,66 USD
Przestrzeń konsumencka browaru to estetyczny parterowy pawilon, chroniony przez monumentalną palmę, którą wkomponowano jako naturalny element eleganckiego tarasu.
Lokal składa się z dwóch sal na dwóch poziomach.
Dolna sala połączona jest z dużym barem. Do dyspozycji gości są wysokie barowe krzesła, jak i zwykłe stoliki, oraz klubowe ławy z miękkimi sofami i dywanem do kompletu.
Ściany ozdabia słynne na cały świat południowoamerykańskie artystyczne graffiti, w oknach zamontowano stylowe żaluzje.
W części zewnętrznej lokalu piwo spożywa się na pełnym roślinności, eleganckim tarasie w towarzystwie wspomnianej palmy.
Obsługa lokalu obsługuje gości w firmowych koszulkach Sinners. Jest bardzo miła i fachowa.
Dużym mankamentem jest niestety puszczana na cały regulator muzyka i to w dodatku współczesny amerykański rock. Ciężko zebrać myśli i przestudiować doznania piwne.
W karcie jest 6 stałych pozycji:
- La Santita (Kölsch) 4,9%
- Belgian Tripel 8%
- Coco-Ginger (IPA) 7%
- Citrus Cream Ale 5%
- Red Evil (American Amber Ale) 6%
- Dark Soul (Robust Porter) 5%
Do tego po koniec stycznia były 4 piwa specjalne:
- Nebula (NEIPA) 6%
- Hierba Cuisa (Mountain IPA) 6,5%
- Citrical Mass (West Coast IPA) 6,5%
- Cappucino (Stout) 5,5%
- Belgiam Frambusca 8%
Wszystkie piwa w jednej cenie 3,50 USD (copa) i 5,50 USD (pinta).
Do godziny 19:00 jest promocja na wszystkie piwa z karty stałej - duże piwo w cenie małego.
Do pierwszego zamówienia dają w gratisie miskę prażonych orzeszków.
Piwa na wynos sprzedawane są w kapslowanych butelkach 0,33 z etykietami.
Są firmowe szklanki i podstawki.
Kolekcjonerzy mogą zakupić na miejscu szkło i czapki bejsbolówki.
Kuchnia oferuje pizzę (8 rodzajów) od 9,95 do 12,95 USD, burgery w cenie 5,50 - 6,66 USD, oraz skrzydełka 5,55 USD (6 sztuk) - 18,55 USD (24 sztuki)
Na deser można sobie zafundować w cenie czterech dolców "Coffe milk Stout Tiramisu".
Ja wybrałem Classic burger (na zdjęciu z piwem Cappuccino Stout).
Godziny otwarcia:
poniedziałek - czwartek 16:00 - 24:00
piątek, sobota 12:00 - 1:00
W niedziele zamknięte
Zdjęcia: