Największy browar restauracyjny w Ekwadorskim mieście Cuenca, znanym z zabytkowej zabudowy historycznego centrum miasta, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Minibrowar powstał w dawnej hali magazynowej, znajduje się w sąsiedztwie hipermarketu i salonów samochodowych.
Wnętrze urządzono w stylu surowym i minimalistycznym. Pomalowano sklepienie z blachy na czarno, zamontowano czarne zwisające lampy, front przeszkolono, wstawiono masywne drewniane stoły, krzesła i gotowe.
Na środku hali usytuowano magazyn-chłodnie z beczkami KEG, a przy magazynie urządzono bar.
Na końcu hali swoje miejsce znalazła strefa rozrywki. Jest tam plac zabaw dla dzieci i stół do tenisa stołowego.
Wśród kilkudziesięciu stolików, znajdujących się w lokalu jeden przykuwa wzrok zainstalowanym nań nalewakiem. Prawdopodobnie jest to jednak atrapa.
Ściany wielkiej hali ozdabiają czarno-białe fototapety przedstawiające instalacje i sztukę piwowarską.
Sama instalacja browaru znajduje się jednak w innej lokalizacji, kilkanaście kilometrów od Cuenki.
Nazwa lokalu absolutnie nie kojarzy się poza samą nazwą z Pragą czy z Czechami. Nie ma tu ksztyny tego wyjątkowego kraju, ani w wystroju lokalu, ani w muzyce, ani w smaku piwa, ani w kuchni.
Do wyboru jest 7 piw:
- Imperial Lager 14% - 3,90 / 5,55 $
- Draft 9 - 2,99 / 4,79 $
- Lager 11 - 3,20 / 4,99 $
- Cortada - 3,20 / 4,99 $
- Black Lager 14 - 3,90 / 5,55 $
- IPA 14 - 3,90 / 5,55 $
- Leche de Lager - 1,25 / 1,95 $
Podane ceny za 0,33 i pół litra.
Nazwy piw są mylące w odniesieniu do stylów. Wszystko tu jest pomieszane, kompletny brak wiedzy od smaku do nazw + zielona w temacie obsługa lokalu.
Udało się ustalić że "Draft 9" to Blonde, a Cortada to Dark Ale. Wiadomo też że IPA 14 to nie Ipa tylko Pils.
Piwa podawane są w firmowym szkle, są tez firmowe podstawki.
Piwa na wynos dostępne w butelkach 0,5 z etykietami w cenie 3,50 USD.
Jeśli przyniesiemy własną butelkę to naleją za 2,90 USD.
Między 15:00 a 18:00 jest happy hour. Wówczas można zamówić dwa piwa w cenie jednego.
Jadłospis składa się z kilku części.
Pierwsza część odnosi się do kuchni czeskiej. Nie postarano się nawet o próbę skopiowania nazw potraw, nie mówiąc o kompozycji czy smaku dań.
I tak tradycyjna czeska kuchnia to:
- czeski chleb, a dokładniej kanapki z hummusem, avocado, szynką serrano i bekonem w cenie 3 - 3,99 USD
- Traditional Prague Klobasa za 4,99 USD
- Chicken Schnitzel Prague Style za 7,90 USD
- Gulasz z węgierską papryką w cenie 8,49 USD.
Zupełnie jak w Czechach.
Specjalnością kuchni są steki w cenie 15,90 - 24,90 USD, grillowany łosoś za 15,90 i krewetki królewskie w panierce za 9,99 USD.
W każdą środę jest promocja na wszystko z czeskiego menu za pół ceny.
Od poniedziałku do piątku od 12:00 do 14:30 jest menu obiadowe - zupy za 2,99 i drugie za 6,99 USD.
Minibrowar czynny codziennie od 11:00 do 23:00 (czwartki, piątki, soboty do 1:00)
Zdjęcia:
Minibrowar powstał w dawnej hali magazynowej, znajduje się w sąsiedztwie hipermarketu i salonów samochodowych.
Wnętrze urządzono w stylu surowym i minimalistycznym. Pomalowano sklepienie z blachy na czarno, zamontowano czarne zwisające lampy, front przeszkolono, wstawiono masywne drewniane stoły, krzesła i gotowe.
Na środku hali usytuowano magazyn-chłodnie z beczkami KEG, a przy magazynie urządzono bar.
Na końcu hali swoje miejsce znalazła strefa rozrywki. Jest tam plac zabaw dla dzieci i stół do tenisa stołowego.
Wśród kilkudziesięciu stolików, znajdujących się w lokalu jeden przykuwa wzrok zainstalowanym nań nalewakiem. Prawdopodobnie jest to jednak atrapa.
Ściany wielkiej hali ozdabiają czarno-białe fototapety przedstawiające instalacje i sztukę piwowarską.
Sama instalacja browaru znajduje się jednak w innej lokalizacji, kilkanaście kilometrów od Cuenki.
Nazwa lokalu absolutnie nie kojarzy się poza samą nazwą z Pragą czy z Czechami. Nie ma tu ksztyny tego wyjątkowego kraju, ani w wystroju lokalu, ani w muzyce, ani w smaku piwa, ani w kuchni.
Do wyboru jest 7 piw:
- Imperial Lager 14% - 3,90 / 5,55 $
- Draft 9 - 2,99 / 4,79 $
- Lager 11 - 3,20 / 4,99 $
- Cortada - 3,20 / 4,99 $
- Black Lager 14 - 3,90 / 5,55 $
- IPA 14 - 3,90 / 5,55 $
- Leche de Lager - 1,25 / 1,95 $
Podane ceny za 0,33 i pół litra.
Nazwy piw są mylące w odniesieniu do stylów. Wszystko tu jest pomieszane, kompletny brak wiedzy od smaku do nazw + zielona w temacie obsługa lokalu.
Udało się ustalić że "Draft 9" to Blonde, a Cortada to Dark Ale. Wiadomo też że IPA 14 to nie Ipa tylko Pils.
Piwa podawane są w firmowym szkle, są tez firmowe podstawki.
Piwa na wynos dostępne w butelkach 0,5 z etykietami w cenie 3,50 USD.
Jeśli przyniesiemy własną butelkę to naleją za 2,90 USD.
Między 15:00 a 18:00 jest happy hour. Wówczas można zamówić dwa piwa w cenie jednego.
Jadłospis składa się z kilku części.
Pierwsza część odnosi się do kuchni czeskiej. Nie postarano się nawet o próbę skopiowania nazw potraw, nie mówiąc o kompozycji czy smaku dań.
I tak tradycyjna czeska kuchnia to:
- czeski chleb, a dokładniej kanapki z hummusem, avocado, szynką serrano i bekonem w cenie 3 - 3,99 USD
- Traditional Prague Klobasa za 4,99 USD
- Chicken Schnitzel Prague Style za 7,90 USD
- Gulasz z węgierską papryką w cenie 8,49 USD.
Zupełnie jak w Czechach.
Specjalnością kuchni są steki w cenie 15,90 - 24,90 USD, grillowany łosoś za 15,90 i krewetki królewskie w panierce za 9,99 USD.
W każdą środę jest promocja na wszystko z czeskiego menu za pół ceny.
Od poniedziałku do piątku od 12:00 do 14:30 jest menu obiadowe - zupy za 2,99 i drugie za 6,99 USD.
Minibrowar czynny codziennie od 11:00 do 23:00 (czwartki, piątki, soboty do 1:00)
Zdjęcia: