Minibrowar HBH, założony w 1994 roku znajduje się w peryferyjnej dzielnicy Santiago.
Zlokalizowany jest vis a vis powstającej stacji metra linii 3 "Chile Espaňa".
Póki co dojazd z centrum zapewnia linia metra nr 4, z której trzeba wysiąść na stacji Plaza Egana, a następnie przejść pieszo 2 km lub podjechać autobusem (linie: 403, 422, 505, 513).
Po wejściu przenosimy się do Europy, bowiem jest to lokal w stylu niemieckim.
Wewnątrz aż pięć sal z różnymi rodzajami stolików i siedzeń.
Są zarówno, małe, okrągłe czteroosobowe stoły jak i długie ławy na większe biesiady.
W największym pomieszczeniu jest bar, gdzie wzrok przykuwa dekoracja z zabytkowych tanków fermentacyjnych.
Do całości wystroju wnętrza nie bardzo pasują tylko kelnerzy, ubrani w szare, flanelowe koszule
Instalacja minibrowaru znajduje się na samym końcu lokalu obok toalet.
Jest tam warzelnia i miedziane tanki leżakowe, doliczyłem się aż osiemnastu!
W ofercie minibrowaru są trzy piwa:
- Rubia (Wheat Beer)
- Negra (Red Ale)
- Ambar (Stout)
Wszystkie w jednej cenie: 1200 i 1800 peso (6,80 i 10 zł) za małe (0,3) i duże (0,5).
Można też zamówić dwulitrowy dzbanek za 7200 peso (40 zł).
Kufle "czyste", podstawek też nie ma.
Przy barze działa za to sklepik z gadżetami. Zatrudniona tam Pani oferuje jedynie firmowe szkło w cenie 3000 / 5000 / 7000 peso za kufle 0,3 / 0,5 / litrowe.
Jadłospis jest dosyć skromny.
Znajdziemy tam pizzę za 2000 peso, kanapki na ciepło 2800 - 3200 peso, oraz zestaw mięs z grilla w cenie 4000 peso.
Na deser można zamówić sobie jeden z drinków piwnych, czyli piwa z sokami z różnych owoców za 1800 peso.
Lokal czynny codziennie, oprócz niedziel od 17.00
Do rachunków doliczają 10%.
Zdjęcia:
Zlokalizowany jest vis a vis powstającej stacji metra linii 3 "Chile Espaňa".
Póki co dojazd z centrum zapewnia linia metra nr 4, z której trzeba wysiąść na stacji Plaza Egana, a następnie przejść pieszo 2 km lub podjechać autobusem (linie: 403, 422, 505, 513).
Po wejściu przenosimy się do Europy, bowiem jest to lokal w stylu niemieckim.
Wewnątrz aż pięć sal z różnymi rodzajami stolików i siedzeń.
Są zarówno, małe, okrągłe czteroosobowe stoły jak i długie ławy na większe biesiady.
W największym pomieszczeniu jest bar, gdzie wzrok przykuwa dekoracja z zabytkowych tanków fermentacyjnych.
Do całości wystroju wnętrza nie bardzo pasują tylko kelnerzy, ubrani w szare, flanelowe koszule
Instalacja minibrowaru znajduje się na samym końcu lokalu obok toalet.
Jest tam warzelnia i miedziane tanki leżakowe, doliczyłem się aż osiemnastu!
W ofercie minibrowaru są trzy piwa:
- Rubia (Wheat Beer)
- Negra (Red Ale)
- Ambar (Stout)
Wszystkie w jednej cenie: 1200 i 1800 peso (6,80 i 10 zł) za małe (0,3) i duże (0,5).
Można też zamówić dwulitrowy dzbanek za 7200 peso (40 zł).
Kufle "czyste", podstawek też nie ma.
Przy barze działa za to sklepik z gadżetami. Zatrudniona tam Pani oferuje jedynie firmowe szkło w cenie 3000 / 5000 / 7000 peso za kufle 0,3 / 0,5 / litrowe.
Jadłospis jest dosyć skromny.
Znajdziemy tam pizzę za 2000 peso, kanapki na ciepło 2800 - 3200 peso, oraz zestaw mięs z grilla w cenie 4000 peso.
Na deser można zamówić sobie jeden z drinków piwnych, czyli piwa z sokami z różnych owoców za 1800 peso.
Lokal czynny codziennie, oprócz niedziel od 17.00
Do rachunków doliczają 10%.
Zdjęcia: