Niezwykły browar restauracyjny założony w 2017 roku.
Obiekt powstał w dawnej wielkiej hali magazynowej w niezbyt atrakcyjnej dzielnicy miasta, u podnóża ponurego osiedla mieszkaniowego, składającego się z wysokich kwadratowych punktowców.
Niecały kilometr od browaru znajduje się stacja naziemnego metra linii 1 "Poblado".
W wielkiej hali pokrytej blachą nie poczyniono wielkich i drogich zabiegów aby zaanektować pomieszczenie magazynowe na potrzeby browaru i restauracji.
Wystarczyło trochę pomysłowości.
Zainstalowano drewniane i żelazne majestatyczne żyrandole, nawiązujące stylem do średniowiecznych czasów. Dla powiększenia powierzchni użytkowej lokalu zbudowano antresolę z surowej żelaznej konstrukcji, pokrytej czarna farbą. Ściany magazynu pokryto imitacją czerwonej cegły z akcentami wystającej zeń roślinności. Jeden z fragmentów elewacji zdobi artystyczne orurowanie z ciężkimi kranami przemysłowymi.
Zaraz przy wejściu gości wita otwarta kuchnia i wielki grill z okapem rozprowadzającym smakowite zapachy po całym lokalu. Dalej po prawej stronie bar sporych rozmiarów z (także z okapem w artystyczne wzorki), a za barem szklana kurtyna i pięknie wyeksponowane serce browaru, czyli instalacja.
Na wprost wielka scena, na której wieczorami odbywają się koncerty.
Klienci mają do wyboru stoliki wysokie cztero i wieloosobowe, oraz klubowe ławy z miękkimi kanapami na kółkach (!)
W dniu 23 stycznia wstęp do lokalu był płatny (10000 COP), gdyż o 20.45 rozpoczynał się koncert zespołu "Asteroids". Klezmerzy z USA w niezbyt przekonującej intonacji zapodawali oklepane przeboje lat 90 XX wieku. Co jakiś czas nieudane próby rozgrzania publiczności w postaci wrzaskliwych wstawek: How are you? Are you heaving fun?
Pod koniec stycznia do wyboru było 6 piw podzielonych na kategorie Especiales i Premium.
W kategorii Especiales piwa:
- Blonde 5% IBU 19
- Witbier 5% IBU 16
- Pale Ale 5% IBU 30
- Porter 5,5% IBU 30
W kategorii Premium:
- IPA 6% IBU 60
- Saison 6% IBU 27
Z pierwszej kategorii wszystkie piwa w cenie 10000 COP (11 zł) za pół litra. Kategoria Premium droższa - 13000 COP (14,50 zł) za 0,5 lub 10000 COP za rozmiar 0,3.
Jak na browary restauracyjne w Kolumbii ceny znośne.
Można zamówić sampler wszystkich piw w cenie 14000 COP. W ofercie również koktajle piwne.
Piwa podawane w firmowym szkle, mają też podkładki.
Kuchnia typowo (cham)erykańska + grill.
W kategorii sandwiche znajdziemy 20mission Porter BBQ Cheshurger (oczywiście z chipsami) w cenie 29000 COP (32 zł), oraz Pork BBQ w tej samej cenie.
W kategorii sałatki trzy pozycje od 8000 COP (za małą) do 15000 COP za największą.
Grill w cenie 21 - 49 tysięcy COP (23,50 - 54,50 zł).
Wybrałem domowe kiełbaski z grilla w ziołach z pieczarkami smakującymi jak wodorosty, podawane z miską czarnej fasoli w sosie BBQ w cenie 27000 (30 zł) /na załączonym zdjęciu/.
Doliczają 10% za obsługę.
Obsługa lokalu fachowa ale zbyt namolna. W czasie degustacji pierwszego piwa, co chwilę pytania czy coś do jedzenia, za każdym podejściem do stolika próba odebrania karty menu.
Godziny otwarcia:
wtorek - czwartek 17:00 - 24:00
piątek - sobota 17:00 - 2:00
w poniedziałki i niedziele zamknięte
Zdjęcia:
Obiekt powstał w dawnej wielkiej hali magazynowej w niezbyt atrakcyjnej dzielnicy miasta, u podnóża ponurego osiedla mieszkaniowego, składającego się z wysokich kwadratowych punktowców.
Niecały kilometr od browaru znajduje się stacja naziemnego metra linii 1 "Poblado".
W wielkiej hali pokrytej blachą nie poczyniono wielkich i drogich zabiegów aby zaanektować pomieszczenie magazynowe na potrzeby browaru i restauracji.
Wystarczyło trochę pomysłowości.
Zainstalowano drewniane i żelazne majestatyczne żyrandole, nawiązujące stylem do średniowiecznych czasów. Dla powiększenia powierzchni użytkowej lokalu zbudowano antresolę z surowej żelaznej konstrukcji, pokrytej czarna farbą. Ściany magazynu pokryto imitacją czerwonej cegły z akcentami wystającej zeń roślinności. Jeden z fragmentów elewacji zdobi artystyczne orurowanie z ciężkimi kranami przemysłowymi.
Zaraz przy wejściu gości wita otwarta kuchnia i wielki grill z okapem rozprowadzającym smakowite zapachy po całym lokalu. Dalej po prawej stronie bar sporych rozmiarów z (także z okapem w artystyczne wzorki), a za barem szklana kurtyna i pięknie wyeksponowane serce browaru, czyli instalacja.
Na wprost wielka scena, na której wieczorami odbywają się koncerty.
Klienci mają do wyboru stoliki wysokie cztero i wieloosobowe, oraz klubowe ławy z miękkimi kanapami na kółkach (!)
W dniu 23 stycznia wstęp do lokalu był płatny (10000 COP), gdyż o 20.45 rozpoczynał się koncert zespołu "Asteroids". Klezmerzy z USA w niezbyt przekonującej intonacji zapodawali oklepane przeboje lat 90 XX wieku. Co jakiś czas nieudane próby rozgrzania publiczności w postaci wrzaskliwych wstawek: How are you? Are you heaving fun?
Pod koniec stycznia do wyboru było 6 piw podzielonych na kategorie Especiales i Premium.
W kategorii Especiales piwa:
- Blonde 5% IBU 19
- Witbier 5% IBU 16
- Pale Ale 5% IBU 30
- Porter 5,5% IBU 30
W kategorii Premium:
- IPA 6% IBU 60
- Saison 6% IBU 27
Z pierwszej kategorii wszystkie piwa w cenie 10000 COP (11 zł) za pół litra. Kategoria Premium droższa - 13000 COP (14,50 zł) za 0,5 lub 10000 COP za rozmiar 0,3.
Jak na browary restauracyjne w Kolumbii ceny znośne.
Można zamówić sampler wszystkich piw w cenie 14000 COP. W ofercie również koktajle piwne.
Piwa podawane w firmowym szkle, mają też podkładki.
Kuchnia typowo (cham)erykańska + grill.
W kategorii sandwiche znajdziemy 20mission Porter BBQ Cheshurger (oczywiście z chipsami) w cenie 29000 COP (32 zł), oraz Pork BBQ w tej samej cenie.
W kategorii sałatki trzy pozycje od 8000 COP (za małą) do 15000 COP za największą.
Grill w cenie 21 - 49 tysięcy COP (23,50 - 54,50 zł).
Wybrałem domowe kiełbaski z grilla w ziołach z pieczarkami smakującymi jak wodorosty, podawane z miską czarnej fasoli w sosie BBQ w cenie 27000 (30 zł) /na załączonym zdjęciu/.
Doliczają 10% za obsługę.
Obsługa lokalu fachowa ale zbyt namolna. W czasie degustacji pierwszego piwa, co chwilę pytania czy coś do jedzenia, za każdym podejściem do stolika próba odebrania karty menu.
Godziny otwarcia:
wtorek - czwartek 17:00 - 24:00
piątek - sobota 17:00 - 2:00
w poniedziałki i niedziele zamknięte
Zdjęcia: