W stolicy Peru nie brakuje browarów restauracyjnych i multitapów z dobrym piwem.
Cerveceria Artesanal de Tomas jest tego dobrym przykładem, a można tu wpaść na piwo o każdej porze, bowiem lokal jest całodobowy.
Sympatyczny mikrus z czterema rodzajami własnego piwa znajduje się w dzielnicy San Borja.
Przy wejściu gości wita ściana z imponującą kolekcją butelek południowoamerykańskich piw.
Wewnątrz dwie małe sale ze stolikami dwu i czteroosobowymi, oraz skromny bar z czterema kranami.
Z kranów pod koniec czerwca 2015 lało się:
- Blonde Ale
- Premium
- Pale Ale
- Robus Porter
Każde w cenie 14 soli (17 zł) za pół litra.
Ponadto w ofercie piwa owocowe: Maracuya, Fresa, Limon, Pinia.
Do pierwszego zamówienia gratisowo podawane są prażone orzeszki ziemne i pikantny napój z marynowanej surowej ryby w zalewie
Na większy głód warto wybrać coś z głównego menu. Jedzenie jest wyśmienite, specjalnością są ryby i owoce morza.
Ja wybrałem Ceviche - jeden z narodowych smakołyków, czyli marynowaną, surową rybę w sosie z limonek za 30 soli (36 zł).
Zdjęcia:
Cerveceria Artesanal de Tomas jest tego dobrym przykładem, a można tu wpaść na piwo o każdej porze, bowiem lokal jest całodobowy.
Sympatyczny mikrus z czterema rodzajami własnego piwa znajduje się w dzielnicy San Borja.
Przy wejściu gości wita ściana z imponującą kolekcją butelek południowoamerykańskich piw.
Wewnątrz dwie małe sale ze stolikami dwu i czteroosobowymi, oraz skromny bar z czterema kranami.
Z kranów pod koniec czerwca 2015 lało się:
- Blonde Ale
- Premium
- Pale Ale
- Robus Porter
Każde w cenie 14 soli (17 zł) za pół litra.
Ponadto w ofercie piwa owocowe: Maracuya, Fresa, Limon, Pinia.
Do pierwszego zamówienia gratisowo podawane są prażone orzeszki ziemne i pikantny napój z marynowanej surowej ryby w zalewie
Na większy głód warto wybrać coś z głównego menu. Jedzenie jest wyśmienite, specjalnością są ryby i owoce morza.
Ja wybrałem Ceviche - jeden z narodowych smakołyków, czyli marynowaną, surową rybę w sosie z limonek za 30 soli (36 zł).
Zdjęcia:
Comment