Pierwszy browar restauracyjny na rajskiej Arubie, założony w 2018 roku i zarazem jeden z dwóch browarów działających na wyspie.
Znajduje się na północno-zachodnich rubieżach wyspy w miasteczku Noord, gdzie zlokalizowane są luksusowe hotele i ekskluzywne kurorty wypoczynkowe.
Lokal tworzy jedna mała klimatyzowana sala, połączona z barem, gdzie panuje temperatura skłaniająca do przemyślenia, czy nie warto było zabrać ze sobą swetra.
Dla osób chcących przebywać w naturalnych tropikach dostępne są duże drewniane stoły na zewnątrz.
Sam lokal ma prosty wystrój i dość surowe wnętrze. Karaibskiego klimatu dodają wielokolorowe krzesła przy barze, każde w innym kolorze.
Jednoosobowa obsługa jest jednocześnie barmanem, kelnerem i kucharzem. Ciekawostką jest, że jegomość cały czas pracuje w gumowych rękawiczkach, nawet gdy nalewa piwo i podaje klientom do stołu.
Uwagę zwraca również nowatorskie rozwiązanie nalewaków, zrobionych w zaanektowanej do tego potrzeb chłodziarce przemysłowej.
Pod koniec stycznia w ofercie były dwa warzone na miejscu piwa:
- "Candela" IPA 7%
- "L.P.K. Laga Pa Ken!" Podwójna IPA 8%
Oba w cenie 4,25 / 7,45 / 9,55 USD za 5 / 12 / 16 uncji. (16 uncji = 0,47 l.)
W ofercie także rozmaite piwa kraftowe, importowane z U.S.A.
Z firmowych gadżetów tylko t-shirty. Szkło czyste, podstawek brak.
Do jedzenia typowo amerykańskie "wykwintne" specjały, czyli skrzydełka, burgery i wrapy w cenie 9 - 12 USD.
Godziny otwarcia:
pon - czw: 16:00 - 0:00
pią, sob: 17:00 - 2:00
Zdjęcia:
Znajduje się na północno-zachodnich rubieżach wyspy w miasteczku Noord, gdzie zlokalizowane są luksusowe hotele i ekskluzywne kurorty wypoczynkowe.
Lokal tworzy jedna mała klimatyzowana sala, połączona z barem, gdzie panuje temperatura skłaniająca do przemyślenia, czy nie warto było zabrać ze sobą swetra.
Dla osób chcących przebywać w naturalnych tropikach dostępne są duże drewniane stoły na zewnątrz.
Sam lokal ma prosty wystrój i dość surowe wnętrze. Karaibskiego klimatu dodają wielokolorowe krzesła przy barze, każde w innym kolorze.
Jednoosobowa obsługa jest jednocześnie barmanem, kelnerem i kucharzem. Ciekawostką jest, że jegomość cały czas pracuje w gumowych rękawiczkach, nawet gdy nalewa piwo i podaje klientom do stołu.
Uwagę zwraca również nowatorskie rozwiązanie nalewaków, zrobionych w zaanektowanej do tego potrzeb chłodziarce przemysłowej.
Pod koniec stycznia w ofercie były dwa warzone na miejscu piwa:
- "Candela" IPA 7%
- "L.P.K. Laga Pa Ken!" Podwójna IPA 8%
Oba w cenie 4,25 / 7,45 / 9,55 USD za 5 / 12 / 16 uncji. (16 uncji = 0,47 l.)
W ofercie także rozmaite piwa kraftowe, importowane z U.S.A.
Z firmowych gadżetów tylko t-shirty. Szkło czyste, podstawek brak.
Do jedzenia typowo amerykańskie "wykwintne" specjały, czyli skrzydełka, burgery i wrapy w cenie 9 - 12 USD.
Godziny otwarcia:
pon - czw: 16:00 - 0:00
pią, sob: 17:00 - 2:00
Zdjęcia: