Barbados, Christ Church, Wilcox Ridge, DreadHop Brewing

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1566

Barbados, Christ Church, Wilcox Ridge, DreadHop Brewing

Na gorącym Barbadosie działają trzy browary.
    Najnowszym jest DreadHop Brewing, otwarty w roku 2017.
    Jest to mały browar przemysłowy, znajdujący się 13 km na wschód od stolicy wyspy, Bridgetown.
    Można tu dojechać w pół godziny minibusem za 3,50 BBD (2 USD). Trzeba wysiąść przy białym kościele Grace Independent Baptist Church i dojść jeszcze pieszo pół kilometra.
    Droga do browaru prowadzi przez dzielnicę jednorodzinnych domków. Popołudnia miejscowa ludność czas spędza na podwórkach, gdzie trwa permanentna impreza, a muzyczne rytmy wyznacza oczywiście Rihanna.

Sam browar jest dość sporych rozmiarów.
    W głównej hali, gdzie swobodnie można spacerować między instalacją, produkcją i toaletą, urządzono firmowy pub.
    Na zewnątrz działa zadaszony ogródek, pomimo niezbyt ciekawego otoczenia jest to bardzo miłe miejsce do konsumpcji.
    W czasie mojej wizyty w lutym na kranach było 8 piw:
    - South Coast (Summer Ale 4,5%)
    - Calypso (Pilsner 4,5%)
    - Pelican Island (IPA 5%)
    - Silver Sands (Pale Ale 5%)
    - Round Rock (IPA 6%)
    - Barracuda (IPA 9%)
    - Sam Lord (Smoked Porter 7%)
    - Mahogany Bay (Stout 7%)

Wszystkie piwa w jednej cenie 10 Dolarów Barbadosu za duże, czyli 5 dolarów amerykańskich.
    Miałem szczęście docierając tu tuż po godzinie 18.00, kiedy to właśnie zaczęło obowiązywać happy hour.
    Wszystkie piwa duże kosztowały wtedy 5 BBD, czyli 2,50 USD, a małe 3 BBD (1,50 USD).
    Niestety miałem bardzo mało czasu i zdążyłem spróbować tylko piwa Sam Lord (Smoked Porter). Piwo to było wyśmienite.

Browar ma w ofercie jeszcze dwa piwa, które akurat nie były dostępne:
    - Long Beach (Belgian White 4,5%)
    - Ragged Point (Red Ale 4,5%)
    Na wynos piwa sprzedawane w butelkach.
    Piwa podają w "czystym" szkle, są firmowe podstawki.
    Na miejscu działa mały firmowy sklepik, oferujący firmowe szkło w cenie 20 - 25 BBD (10 - 12,50 USD) i koszulki za 30 - 50 BBD (15 - 25 USD).

Kuchnia oferuje typowe dla amerykańskiej masówki przekąski: spring rollsy, chicken wingsy, burger z frytkami, kanapka z indykiem i zupa wegańska.
    Ceny znośne 13 - 28 BBD, czyli 6,50 - 14 USD.

Godziny otwarcia:
    wtorek - piątek 16:00 - 23:00
    sobota 12:00 - 23:00
    w poniedziałki i niedziele nieczynne.
    Attached Files
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1566

Piwo "Sam Lord" czyli Smoked Porter 7%
    Attached Files