Jeden z najdziwniejszych minibrowarów w jakich byłem.
Znajduje się przy ul. Orizaba 163 w bogatej dzielnicy Mexico City pełnej modnych barów, restauracji z wyższej półki, miejsc spotkań nieco wyrośniętej bananowej młodzieży.
Klientela minibrowaru to właśnie w przeważającej części miejscowe japiszony, namiastki naszych hipsterów.
Otwarty w 2012 roku mikrus składa się z dwóch połączonych sal.
Wnętrze miłe dla oka i duszy. Jedna sala z dominacją drewna. Drewniana podłoga i stoły, przytulnie, kameralnie. Druga sala z surowej czerwonej cegły, równie klimatycznie.
Między salami bar z trzynastoma kranami, wyposażonymi w manometry ciśnienia.
Obok baru malutkie pomieszczenie gdzie mieści się mikroskopijna instalacja bez ładu i składu. Trzy zbiorniki z miedzi, chaotycznie rozmieszczone kegi służące za tanki, straszny bałagan. Na ten miszmasz można spoglądać z części ogólnodostępnej lokalu przez szybę.
Obsługa miła, władająca językami, ubrana w egzotyczne uniformy jak niczym recepcjoniści z drogiego hotelu.
Do wyboru jest 12 piw z kranu, w tym 4 piwa tutejszego browaru Graciela.
W październiku można było spróbować:
- Vincent Vega
- Fauno (Weizen)
- Quetzin
- Horny Blond
Próbowałem Vincent Vega i Horny Blond (niestety już lekko skwaśniałe), oraz Quetzin.
Niestety nie podają informacji ani o stylu, ani o parametrach piw.
Ogólnie piwa marnej jakości, nic dobrego ani nawet ciekawego nie można napisać.
Ciekawostką jest za to sposób, w jaki są podawane.
Dostępne pojemności to 355, 450 i 900 ml. Kosztują odpowiednio: 69, 89, 179 peso (13, 17, 34 zł).
Przy zamówieniu piwa małego 355 ml. dostaniemy adekwatną objętościowo szklankę, zwykłą bez logotypu, natomiast dla pozostałych dwóch rozmiarów stosowany jest standardowy, ciężki litrowy kufel z grubym szkłem i firmowym logotypem Graciela.
Kuchnia oferuje głównie dania typu fast food w cenach 75 - 250 peso (14 - 48 zł).
Jedzenie podaje się na blaszanych talerzykach jak w więzieniu. Japiszony mają z tego radochę.
Godziny otwarcia:
poniedziałek - środa: 12:00 - 24:00
czwartek - sobota: 12:00 - 2:00
niedziela: 14:00 - 22:00
Zdjęcia:
Znajduje się przy ul. Orizaba 163 w bogatej dzielnicy Mexico City pełnej modnych barów, restauracji z wyższej półki, miejsc spotkań nieco wyrośniętej bananowej młodzieży.
Klientela minibrowaru to właśnie w przeważającej części miejscowe japiszony, namiastki naszych hipsterów.
Otwarty w 2012 roku mikrus składa się z dwóch połączonych sal.
Wnętrze miłe dla oka i duszy. Jedna sala z dominacją drewna. Drewniana podłoga i stoły, przytulnie, kameralnie. Druga sala z surowej czerwonej cegły, równie klimatycznie.
Między salami bar z trzynastoma kranami, wyposażonymi w manometry ciśnienia.
Obok baru malutkie pomieszczenie gdzie mieści się mikroskopijna instalacja bez ładu i składu. Trzy zbiorniki z miedzi, chaotycznie rozmieszczone kegi służące za tanki, straszny bałagan. Na ten miszmasz można spoglądać z części ogólnodostępnej lokalu przez szybę.
Obsługa miła, władająca językami, ubrana w egzotyczne uniformy jak niczym recepcjoniści z drogiego hotelu.
Do wyboru jest 12 piw z kranu, w tym 4 piwa tutejszego browaru Graciela.
W październiku można było spróbować:
- Vincent Vega
- Fauno (Weizen)
- Quetzin
- Horny Blond
Próbowałem Vincent Vega i Horny Blond (niestety już lekko skwaśniałe), oraz Quetzin.
Niestety nie podają informacji ani o stylu, ani o parametrach piw.
Ogólnie piwa marnej jakości, nic dobrego ani nawet ciekawego nie można napisać.
Ciekawostką jest za to sposób, w jaki są podawane.
Dostępne pojemności to 355, 450 i 900 ml. Kosztują odpowiednio: 69, 89, 179 peso (13, 17, 34 zł).
Przy zamówieniu piwa małego 355 ml. dostaniemy adekwatną objętościowo szklankę, zwykłą bez logotypu, natomiast dla pozostałych dwóch rozmiarów stosowany jest standardowy, ciężki litrowy kufel z grubym szkłem i firmowym logotypem Graciela.
Kuchnia oferuje głównie dania typu fast food w cenach 75 - 250 peso (14 - 48 zł).
Jedzenie podaje się na blaszanych talerzykach jak w więzieniu. Japiszony mają z tego radochę.
Godziny otwarcia:
poniedziałek - środa: 12:00 - 24:00
czwartek - sobota: 12:00 - 2:00
niedziela: 14:00 - 22:00
Zdjęcia: