Firmowy pub browaru "Principia Tasting Room" o tej samej nazwie znajduje się w jednej z bogatszych dzielnic Mexico City w pobliżu stacji metra linii M9.
Choć wszystkie znaki na rozgwieżdżonym internetowym niebie wskazują, że to właśnie tu jest otwarty w 2017 browar, to jednak nie jest to prawda. Na miejscu zweryfikowałem i potwierdzono mi że sam browar znajduje się w Monterey, a tu mają swój wyszynk.
Lokal jest bardzo mały. W mrocznym, utrzymanym w czarnej tonacji ponurym pubie jest zaledwie pięć, sześcioosobowych stolików + siedziska wokół długiego baru.
Na dzień dobry każdy klient dostaje szklankę wody w słoiku z logo browaru, a do tego firmową podstawkę.
Po wychyleniu ze słoja można zabrać się do roboty, a jest co robić, bowiem z kranów leje się aż 12 piw z Principia Tasting Room:
- Drink The Universe (Blond Ale) 4,9% - 50 / 65$
- American Wheat Ale (Pale Wheat Ale) 4,3% - 50 - 65$
- Session IPA - 4,5% - 50 / 65$
- American Amber Ale 4,7% - 60 / 80$
- Oatmeal Stout 4,9% - 60 / 80$
- Spectra (IPA) 6,7% - 80 / 105$
- Extrasolar (APA) 5,5% - 70 / 90$
- Cuásar 3C 196 (Wheat IPA) 5,5% - 70 / 90$
- Cuásar 3C 286 (New England IPA) - 7% - 85 / 115$
- To Be Continued... (IPA) 6% - 80 / 105$
- Sundancer (Imperial IPA) 8% - 80 / 105$
- Craft Lager (Pale Lager) 4,1% - 50 / 65$
Podane ceny za 350 i 473 ml.
Jak widać dominuje IPA w różnych odmianach i kompozycjach aromatowo-smakowych.
Można zamówić sampler wszystkich piw w kieliszkach 0,04.
Wybrane piwa są też w szklanych, kapslowanych butelkach z etykietami.
Jest też firmowe szkło i dwa rodzaje podkładek.
Kuchnia oferuje przysmaki meksykańskie (Guacamole, Tacos), kanapki na ciepło i pizzę. Ceny od 85 (16 zł) za Guacamole do 220 peso (41 zł) za najdroższą pizzę.
Lokal otwarty od poniedziałku do soboty w godzinach 15:00 - 23:00 (czwartki i piątki do 2:00).
Zdjęcia:
Choć wszystkie znaki na rozgwieżdżonym internetowym niebie wskazują, że to właśnie tu jest otwarty w 2017 browar, to jednak nie jest to prawda. Na miejscu zweryfikowałem i potwierdzono mi że sam browar znajduje się w Monterey, a tu mają swój wyszynk.
Lokal jest bardzo mały. W mrocznym, utrzymanym w czarnej tonacji ponurym pubie jest zaledwie pięć, sześcioosobowych stolików + siedziska wokół długiego baru.
Na dzień dobry każdy klient dostaje szklankę wody w słoiku z logo browaru, a do tego firmową podstawkę.
Po wychyleniu ze słoja można zabrać się do roboty, a jest co robić, bowiem z kranów leje się aż 12 piw z Principia Tasting Room:
- Drink The Universe (Blond Ale) 4,9% - 50 / 65$
- American Wheat Ale (Pale Wheat Ale) 4,3% - 50 - 65$
- Session IPA - 4,5% - 50 / 65$
- American Amber Ale 4,7% - 60 / 80$
- Oatmeal Stout 4,9% - 60 / 80$
- Spectra (IPA) 6,7% - 80 / 105$
- Extrasolar (APA) 5,5% - 70 / 90$
- Cuásar 3C 196 (Wheat IPA) 5,5% - 70 / 90$
- Cuásar 3C 286 (New England IPA) - 7% - 85 / 115$
- To Be Continued... (IPA) 6% - 80 / 105$
- Sundancer (Imperial IPA) 8% - 80 / 105$
- Craft Lager (Pale Lager) 4,1% - 50 / 65$
Podane ceny za 350 i 473 ml.
Jak widać dominuje IPA w różnych odmianach i kompozycjach aromatowo-smakowych.
Można zamówić sampler wszystkich piw w kieliszkach 0,04.
Wybrane piwa są też w szklanych, kapslowanych butelkach z etykietami.
Jest też firmowe szkło i dwa rodzaje podkładek.
Kuchnia oferuje przysmaki meksykańskie (Guacamole, Tacos), kanapki na ciepło i pizzę. Ceny od 85 (16 zł) za Guacamole do 220 peso (41 zł) za najdroższą pizzę.
Lokal otwarty od poniedziałku do soboty w godzinach 15:00 - 23:00 (czwartki i piątki do 2:00).
Zdjęcia: