Salwador, San Salvador, Calle La Reforma 222, Cadejo Brewing Company

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1575

    Salwador, San Salvador, Calle La Reforma 222, Cadejo Brewing Company

    Pierwszy i największy browar restauracyjny w Salwadorze o całkiem sporej wydajności powstał w 2013 w stolicy kraju - San Salvador.
    Cadejo Brewing Co. znajduje się w bezpiecznej, handlowo-biznesowej dzielnicy i jest polecany jako jedno z najlepszych miejsc w kategoriach gastronomii przez serwis TripAdvisor.
    Browar dorobił się kilku firmowych restauracji, do których dowozi się stąd piwo, między innymi w El Tunco i na lotnisku międzynarodowym.

    W niewielkim budynku znajdują się dwie sale - mniejsza i większa z niewielkim barem, oraz osobne dość spore pomieszczenie z całą instalacją.
    Zapytałem czy istnieje możliwość zwiedzania browaru, okazało się że nie ma z tym żadnego problemu. Zwiedzanie wraz z przewodnikiem odbywa się co godzinę i jest bezpłatne.
    W nieco zamerykanizowanym lokalu jest swobodna atmosfera. Z głośników sączy się klasyczny rock, a na ekranach TV ogląda się rugby transmitowane na żywo z północnej części kontynentu.

    W ofercie podstawowej jest 6 tutejszych piw + sezonowe.
    Podczas mojej ubiegłorocznej, październikowej wizyty trafiłem aż na 4 sezony, bowiem w dniach 25 - 31.X trwał Oktoberfest i z tej okazji uwarzono różne specjały.

    Oferta stała:
    - Roja (Red Ale) 5,3%
    - Wapa (Wheat APA) 4,6%
    - La Negra (Irish Stout) 4,8%
    - Mera Belga (Belgian White Ale) 4,8%
    - Hyia de Poch (Honey Blonde Ale) 4,3%
    - Suegra (IPA) 5,5%

    Piwa sezonowe:
    - Koloscha (Kolsch) 4,5%
    - Calabaza (Pumkin spice Ale) 5%
    - Oktoberfest (Marzen) 5,3%
    - La Siguanator (Doppelbock) 8,2%

    Wszystkie piwa w jednej cenie, dostępne w czterech objętościach, liczone w uncjach:
    4 oz. (0,12 l.) - 1 USD
    12 oz. (0,35 l.) - 3 USD
    16 oz. (0,47 l.) - 4 USD
    23 oz. (0,68 l.) - 5 USD

    Jest firmowe szkło, nie ma za to podstawek. Co ciekawe, będąc dwa dni wcześniej w jednej z firmowych restauracji browaru w El Tunco, firmowych podstawek nie brakowało.

    Specjalnością kuchni jest pizza i to o dziwo nie gruba i tłusta hamerykańska, tylko wyśmienita na cienkim cieście prosto z pieca.
    Próbowałem pizzy "Gaucha" z mozzarellą, kiełbasą chorizo i sosem czosnkowo - szpinakowym za 9,95 USD (porcja dla dwóch osób).

    Minibrowar czynny codziennie w godzinach: 11:30 - 23:00 (piątki i soboty do północy, niedziele do 20:30)


    Zdjęcia:






Przetwarzanie...
X