Browar restauracyjny na Manhattanie, otwarty w 2019 roku, zlokalizowany jest przy stacji metra Spring Street linii A, C i E.
Wnętrze wita wielką salą wykończoną czerwoną cegłą i betonowym.
W suficie goła instalacja wentylacji, wszystko pomalowane na biało (moda Europejska nakazuje kolor czarny) i zwisające lampy z energooszczędnymi żarówkami.
Przy wejściu znajdują się kadzie warzelne nazwane Salt & Pepa, dalej na środku tanki fermentacyjne, które też mają swoje nazwy, a w okół nich ława do drewniany blat do konsumpcji.
Najlepsze miejsca do konsumpcji są jednak przy masywnym blacie barowym, gdzie znajdują się krzesła z oparciami.
Nad barem trzy wielkie telewizory, a tam oczywiście sport - futbol amerykański i koszykówka.
W lokalu działa osobny minisklepik z piwem na wynos i licznymi gadżetami.
W połowie stycznia do wyboru było 11 piw z kranu:
- Almost Famous (IPA) 6,6% - 9 USD
- Grind (Caffe Porter) 5,8% - 8 / 11 USD
- Ruff Desperado (Fruited Sour) 6,2% - 11 USD
- Heavy Crown (Imperial Stout) 11% - 11 USD
- Restless (Dark Lager) 5,5% - 8 / 11 USD
- All In (Double IPA) 8,5% - 10 USD
- Apres (Winter Ale) 6,5% - 8 USD
- King Elizabeth (Barley Wine) 11,3% - 10 USD
- Bracer (Helles Lager) 5,2% - 8 / 11 USD
- Rounding Error (IPA) 6,5% - 9 USD
Ponadto dwa piwa w puszkach:
- Junction (DIPA) 8,9% - 7 USD
- Super Nice (Imperial Stout) - 8 USD
Próbowałem Almost Famous (na załączonym zdjęciu), All Inn, oraz King Elizabeth. Wszystkie zadowalające w smaku, reprezentujące wysoki poziom.
Na uwagę zasługuje ciekawy rozstrzał stylów piwa, jest prawie wszystko, dla każdego coś dobrego.
Co ciekawe ceny nawet mocnych piw są zbliżone do tych najsłabszych. Na przykład Helles Lager prawie w tej samej cenie co Barley Wine 11,3%.
Piwa nalewane są do "czystego" szkła, nie ma firmowych podstawek.
Z usług kuchni nie korzystałem.
Przystawki w cenie 8 - 24 USD, sałaty 16 - 17 USD, a dania główne od 18 USD (T&C Tortilla Soup) do 25 USD (Fish & Chips).
Do każdego rachunku doliczany jest podatek od sprzedaży.
Czynne codziennie od 12:00 do 22:00 (czwartki, piątki i soboty do 23:00).
Wnętrze wita wielką salą wykończoną czerwoną cegłą i betonowym.
W suficie goła instalacja wentylacji, wszystko pomalowane na biało (moda Europejska nakazuje kolor czarny) i zwisające lampy z energooszczędnymi żarówkami.
Przy wejściu znajdują się kadzie warzelne nazwane Salt & Pepa, dalej na środku tanki fermentacyjne, które też mają swoje nazwy, a w okół nich ława do drewniany blat do konsumpcji.
Najlepsze miejsca do konsumpcji są jednak przy masywnym blacie barowym, gdzie znajdują się krzesła z oparciami.
Nad barem trzy wielkie telewizory, a tam oczywiście sport - futbol amerykański i koszykówka.
W lokalu działa osobny minisklepik z piwem na wynos i licznymi gadżetami.
W połowie stycznia do wyboru było 11 piw z kranu:
- Almost Famous (IPA) 6,6% - 9 USD
- Grind (Caffe Porter) 5,8% - 8 / 11 USD
- Ruff Desperado (Fruited Sour) 6,2% - 11 USD
- Heavy Crown (Imperial Stout) 11% - 11 USD
- Restless (Dark Lager) 5,5% - 8 / 11 USD
- All In (Double IPA) 8,5% - 10 USD
- Apres (Winter Ale) 6,5% - 8 USD
- King Elizabeth (Barley Wine) 11,3% - 10 USD
- Bracer (Helles Lager) 5,2% - 8 / 11 USD
- Rounding Error (IPA) 6,5% - 9 USD
Ponadto dwa piwa w puszkach:
- Junction (DIPA) 8,9% - 7 USD
- Super Nice (Imperial Stout) - 8 USD
Próbowałem Almost Famous (na załączonym zdjęciu), All Inn, oraz King Elizabeth. Wszystkie zadowalające w smaku, reprezentujące wysoki poziom.
Na uwagę zasługuje ciekawy rozstrzał stylów piwa, jest prawie wszystko, dla każdego coś dobrego.
Co ciekawe ceny nawet mocnych piw są zbliżone do tych najsłabszych. Na przykład Helles Lager prawie w tej samej cenie co Barley Wine 11,3%.
Piwa nalewane są do "czystego" szkła, nie ma firmowych podstawek.
Z usług kuchni nie korzystałem.
Przystawki w cenie 8 - 24 USD, sałaty 16 - 17 USD, a dania główne od 18 USD (T&C Tortilla Soup) do 25 USD (Fish & Chips).
Do każdego rachunku doliczany jest podatek od sprzedaży.
Czynne codziennie od 12:00 do 22:00 (czwartki, piątki i soboty do 23:00).