Najstarszy istniejący browar restauracyjny w San Francisco działa od 1997 roku.
Znajduje się w zachodniej części miasta nad samym brzegiem Oceanu Spokojnego w dzielnicy Ocean Beach.
Można tu dotrzeć linią N muni-metra do stacji końcowej Ocean Beach. Muni-metro to system miejskiego transportu szynowego, będący połączeniem tramwaju i metra.
Minibrowar mieści się w dwupoziomowej restauracji.
Na górze jest główna sala z barem, bogato wyposażonym w alkohole świata.
Jest to elegancka sala z widokiem na Ocean Spokojny, sporym zaskoczeniem są jednak skajowe siedzenia jak w zwykłym barze.
Za barem przez okrągłe okienko z malunkiem ryby widoczne jest pomieszczenie z instalacją.
Na dolnym poziomie jest przejście do części ogrodowej, gdzie goście mogą zrelaksować się w otoczeniu roślinności.
W ofercie jest 8 piw:
- VFW Blond Ale 4,8%
- West End Wheat 5,4%
- Chalet Kölsch 5%
- Riptide Red 5,6%
- Presidio IPA 7%
- Christmas Ale 6,5%
- Seal Rock Black Lager 4,7%
- Fleishaker Stout 5,6%
Wszystkie piwa w jednej cenie 8 USD za pintę, co jest miłym zaskoczeniem.
Można zamówić sampler wszystkich piw w rozmiarze 4oz za 16 USD.
Nie mają firmowych szklanek i podstawek, nie ma też piw na wynos.
Piwa bardzo marnej jakości, nijakie, nie mówiąc o rozpoznaniu w smaku stylu.
Z trzech próbowanych piw (Kölsh, Wheat, Stout) tylko to ostatnie było godne uwagi.
Widać że browar to już tylko dodatek do restauracji. Nie ma dbałości o nic.
Kuchnia z pewnością warta zainteresowania, ale ze względu na ceny, oraz inne plany kulinarne na dany wieczór nie korzystałem.
Królują tu owoce morza. Talerz frutti di mare kosztuje 69 USD, mniejsza porcja za 45 USD.
Przystawki w cenie 10 - 23 USD, dania główne 21 - 38 USD.
Do rachunku doliczają: 2 USD za nakrycie (jeśli się je), 6% podatku piwnego San Francisco, oraz 10% podatku.
Godziny otwarcia:
pon 11:00 - 20:00
wto - czw 9:00 - 20:00
pią 9:00 - 21:00
sob 10:00 - 21:00
nie 10:00 - 20:00
Znajduje się w zachodniej części miasta nad samym brzegiem Oceanu Spokojnego w dzielnicy Ocean Beach.
Można tu dotrzeć linią N muni-metra do stacji końcowej Ocean Beach. Muni-metro to system miejskiego transportu szynowego, będący połączeniem tramwaju i metra.
Minibrowar mieści się w dwupoziomowej restauracji.
Na górze jest główna sala z barem, bogato wyposażonym w alkohole świata.
Jest to elegancka sala z widokiem na Ocean Spokojny, sporym zaskoczeniem są jednak skajowe siedzenia jak w zwykłym barze.
Za barem przez okrągłe okienko z malunkiem ryby widoczne jest pomieszczenie z instalacją.
Na dolnym poziomie jest przejście do części ogrodowej, gdzie goście mogą zrelaksować się w otoczeniu roślinności.
W ofercie jest 8 piw:
- VFW Blond Ale 4,8%
- West End Wheat 5,4%
- Chalet Kölsch 5%
- Riptide Red 5,6%
- Presidio IPA 7%
- Christmas Ale 6,5%
- Seal Rock Black Lager 4,7%
- Fleishaker Stout 5,6%
Wszystkie piwa w jednej cenie 8 USD za pintę, co jest miłym zaskoczeniem.
Można zamówić sampler wszystkich piw w rozmiarze 4oz za 16 USD.
Nie mają firmowych szklanek i podstawek, nie ma też piw na wynos.
Piwa bardzo marnej jakości, nijakie, nie mówiąc o rozpoznaniu w smaku stylu.
Z trzech próbowanych piw (Kölsh, Wheat, Stout) tylko to ostatnie było godne uwagi.
Widać że browar to już tylko dodatek do restauracji. Nie ma dbałości o nic.
Kuchnia z pewnością warta zainteresowania, ale ze względu na ceny, oraz inne plany kulinarne na dany wieczór nie korzystałem.
Królują tu owoce morza. Talerz frutti di mare kosztuje 69 USD, mniejsza porcja za 45 USD.
Przystawki w cenie 10 - 23 USD, dania główne 21 - 38 USD.
Do rachunku doliczają: 2 USD za nakrycie (jeśli się je), 6% podatku piwnego San Francisco, oraz 10% podatku.
Godziny otwarcia:
pon 11:00 - 20:00
wto - czw 9:00 - 20:00
pią 9:00 - 21:00
sob 10:00 - 21:00
nie 10:00 - 20:00
Comment