Armenia, Erewań, 39 Hanrapetutyan St, 379 Torch and brew

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yavo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2009.03
    • 910

Armenia, Erewań, 39 Hanrapetutyan St, 379 Torch and brew

Specyficzny lokal w podziemiu... nie wiem, czego. Na kranie trzy piwa - amerykańska pszenica (1500 AMD), pszenica (1200 AMD), pilsner (1200 AMD).

Szeroka karta jadła, podali nam jako amouse bouche kalmarowe krążki nadziane na butelkę .

Piwo w porządku, poza tym że pan zamiast pilsa polał pszenicę . Acz pils słaby. Click image for larger version  Name:	20230217_185304.jpg Views:	54 Size:	30,9 KB ID:	2331234Click image for larger version  Name:	20230217_185215.jpg Views:	33 Size:	26,1 KB ID:	2331235
    Ostatnia zmiana dokonana przez yavo; 2023-02-20, 14:17.
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1169

Byłem zaskoczony pustkami jakimi świecił lokal wieczorową porą.. Już wcześniej miałem wątpliwą przyjemność spróbowania ich piwa w wersji butelkowej, które można spotkać w miejscowych marketach. Jakoś nie chciało mi się zatrzymywać na dłużej, tym bardziej że nieco nachalnie krok w krok chodziła za mną pani ''manago''. Gdzieniegdzie lokal opisywany jest jako browar restauracyjny, ale to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Piwa warzy się w miejscowości Katnaghbyur kawałek od miejscowości Kotayk.
    W ofercie piwnej nic innego niż to co w butelkach. W tym dniu trzy rodzaje- Pilsner, Weizen i American Wheat Ale.
    Można spokojnie ominąć to miejsce.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Armenia, Erewań, Amiryan 4, Dors craft beer & kitchen
      pebejot
      Minibrowar znajduje się w centrum stolicy Armenii, niedaleko placu Republiki w otoczeniu nowoczesnych apartamentów i drogich hoteli.
      Ściana frontowa to piękny taras z wygodnymi stolikami i z zasuwaną markizą. Tam też jest osobny mały bar u (w czerwcu był nieczynny).
      Wnętrze niezbyt...
      2024-07-10, 12:32
    • yavo
      Armenia, Erewań, 10 Abovyan St, Beer Academy Etnograph
      yavo
      Lokal usytuowany naprzeciwko feralnego Kilikia Beerhouse, jednocześnie będący filią Beer Academy z ulicy Moskovyan (albo tamten jest filią tego, jak kto woli).

No soreczki, ale jeśli tutaj przy wejściu witam mnie rozchachany od ucha do ucha manager, a trzy kelnereczki rumienią się...
      2023-02-20, 15:48
    • yavo
      Armenia, Erewań, 8 Abovyan St, Kilikia Beerhouse
      yavo
      Kolejny lokal w podziemiach , ale bardziej przytulny niż 379, taki a la ormiański zamek. W środku gorąco jak cholera, choć na zewnątrz +11.

Do wyboru cztery piwa: blanche, classic, unfiltered i dark. Ceny: 700 AMD / 0.33l, 900 / 0.5l. Blanche droższy - odpowiednio 800 i 1000. 3l...
      2023-02-20, 14:16
    • abelincoln
      Portugalia, Porto, Rua da Arménia 54, Cask Beer
      abelincoln
      Jeśli ktoś wpadłby na głupi pomysł jak napicie się piwa w Porto, to przypadkiem znalazłem całkiem sympatyczne miejsce (aczkolwiek ceny mniej sympatyczne). Bar w lekkim oddaleniu od nadmoskiej ulicy ale blisko promenady, jest ogródek oraz kilka stolików wewnątrz. Do wyboru na 12 kranach piwa...
      2022-09-30, 17:10
    • pebejot
      USA, Nowy Jork, 12 Vandam St, Torch & Crown Brewing Company
      pebejot
      Browar restauracyjny na Manhattanie, otwarty w 2019 roku, zlokalizowany jest przy stacji metra Spring Street linii A, C i E.

Wnętrze wita wielką salą wykończoną czerwoną cegłą i betonowym.
      W suficie goła instalacja wentylacji, wszystko pomalowane na biało (moda Europejska...
      2022-03-07, 11:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...