Armenia, Erewań, 10 Abovyan St, Beer Academy Etnograph

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yavo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2009.03
    • 910

Armenia, Erewań, 10 Abovyan St, Beer Academy Etnograph

Lokal usytuowany naprzeciwko feralnego Kilikia Beerhouse, jednocześnie będący filią Beer Academy z ulicy Moskovyan (albo tamten jest filią tego, jak kto woli).

No soreczki, ale jeśli tutaj przy wejściu witam mnie rozchachany od ucha do ucha manager, a trzy kelnereczki rumienią się i mają słodkiego pąsa na pyszczkach na widok mojego brzydkiego ryja - no to chyba wiadomo, który lokal jest fajniejszy, no nie?

Zamówiliśmy dwulitrowe Installation nummer 1, czyli pils! O piwie nie będę się rozpisywał bo uczyniłem to w wątku dotyczącym siostrzanego lokalu. Pycha!

Dobra, idę pić.
    Click image for larger version

Name:	20230220_184644.jpg
Views:	97
Size:	39,2 KB
ID:	2331286
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1566

W odróżnieniu od sąsiedniego minibrowaru bez ludzi i bez klimatu, to miejsce tętni życiem.
    Jest miejscem spotkań i lansowania się nowobogackich i bananowej młodzieży.
    Przerób jest tak duży, że musiałem kilka minut czekać na wolne miejsce w ogródku na dziedzińcu.
    Tam są między innymi bardzo ciekawe stoliki jednoosobowe (na załączonym zdjęciu).
    Obok mojego stolika trwała uczta krezusów. Co chwilę donoszono drogie alkohole i miski z krewetkami, które były wyjadane w niewybredny sposób.
    Co do obsługi to zaobserwowałem duży przerost zatrudnienia. Np. są osoby dedykowane tylko do "pilnowania" klientów, którzy oczekują na skinienie, a następnie wołają kelnera wyznaczonego do obsługi danego rejonu.

W połowie czerwca br. do wyboru było:
    - Academia Pils 4,5%
    - Academia Bitter 4,3%
    - Academia Weizen 4,3%
    - Academia Ginger 4,7%
    - Academia Dunkel 4,8%
    - Academia Hot 2,5%

Wszystkie w tej samej cenie: 1100 AMD / 0,3 l, 1500 AMD / 0,5 l, 2750 AMD / 1 litr, 10100 AMD / wieża 4 litry.
    Piwa niestety drogie i ohydne, nie mające nic wspólnego z danym stylem, który niby reprezentują.
    Piwa nalwane są do różnego rodzaju firmowych kufli i szklanek.
    Beer Academy to również pierwszy browar, z pięciu jakie odwiedziłem w Armenii, gdzie mieli firmowe podstawki.
    Jedzenie bardzo drogie, nic nie zamawiałem.
    Attached Files

Comment

• pebejot
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2010.01
      • 1566

Piwo Academia Ginger.
      Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
      X