Gruzja, Tbilisi, Gulia 1, Taglaura

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Gruzja, Tbilisi, Gulia 1, Taglaura

Browar restauracyjny położony na południu miasta vis a vis jednego z głównych dworców autobusowych skąd można się udać na wschód, południe kraju i do Armenii. Pewnie dlatego lokal zawsze jest pełny. Tym bardziej, że kuchnia tam serwowana jest doskonała, np tylko w tym miejscu można było dostać ok 8 różnych chinkali, gdzie zazwyczaj są tylko 3-4. Dominuje kuchnia gruzińska ale są też specjały z kuchni azerskiej.
    Piwo - najlepsze w całym mieście, u można śmiało przyjść na naprawdę dobre produkty. Podczas mojej wizyty były tylko dwa:
    Jasne http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=107519
    i ciemne http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=107523

Sam browar

Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Kefir87
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.09
    • 70

Jeśli komuś nie chce się jechać na obrzeża miasta, to piwo z Taglaury leje się również w lokalu przy Placu Wolności. Nazwy nie pamiętam, ale idąc od Alei Rustawelego, restauracja jest po lewej stronie.

Piłem ciemne i mogę potwierdzić, że jest dobre. Niezłe było też ostri, czyli gulasz wołowy z ziemniakami i innymi takimi.
    Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
    http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Gruzja, Tbilisi, Irakli Abashidze 22, Number 8 Craft Beer Club
      pebejot
      Malutki minibrowar na jednej z ulic dynamicznie rozwijającego się stołecznego miasta Tbilisi, które zdziera radziecką maskę i przybiera kształt nowoczesnej nowoczesnej światowej metropolii.
      Lokal mieści się w kamienicy. Przychodzą tu kulturalni ludzie zarówno miejscowi jak i obcokrajowcy,...
      2024-07-01, 05:24
    • Gringo
      Kuchnia czeska
      Gringo
      Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
      2019-12-14, 20:30
    • pebejot
      Czechy, Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
      pebejot
      Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
      Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
      2024-12-31, 11:40
    • pebejot
      München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
      pebejot
      Browar restauracyjny w hotelu w centrum Monachium z doskonałą lokalizacją, 5 minut spacerem od głównego dworca kolejowego.
      Eleganckie i stylowo urządzone wnętrze lokalu jest bardzo przestronne.
      Po wejściu znajdujemy się przy barze na przeciwko którego stoi wielka, masywna warzelnia....
      2023-09-07, 12:07
    • dadek
      Czechy, Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
      dadek
      W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
      2023-05-18, 04:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...