Jeden z niewielu Japońskich browarów regionalnych, zajmujących się wyłącznie produkcją piwa, znajduje się w Osace.
Do południowo-zachodniej dzielnicy miasta, gdzie zlokalizowany jest browar można dojechać metrem lub koleją miejską.
Należy wysiąść na stacji "Bentencho" i przejść około 500 metrów.
Wolnostojący brązowy budynek wyróżnia się w tle betonowych wysokościowców. Napisy z nazwą browaru są tylko w języku Japońskim.
Browar rozpoczął działalność w 1997 roku i produkuje dwa rodzaje piwa: Pilsner i Marzen. Zawartość alkoholu 5%, brak informacji o ekstrakcie.
Piwo rozlewane jest do beczek 10 i 20 litrowych, oraz do butelek o pojemności 0,33 opatrzonych firmowymi etykietami, dedykowanymi dla każdego rodzaju piwa. Jedno i drugie piwo w cenie 380 Yen (13 zł).
Przy browarze w przybudowanej drewnianej antresoli działa firmowa knajpa, gdzie można napić się piwa z beczki.
Piwo nalewane jest do "czystych" szklanek 0,25 i kosztuje 365 Yen (12,50 zł). W ramach gratisowej zakąski podawana jest zielona fasola.
Dla zgłodniałych kuchnia Japońska w przyzwoitych cenach (250 - 500 Yen).
Firmowy lokal czynny jest codziennie w godzinach 17.00 - 23.00, a w niedzielę od 16.30 do 21.00
Zdjęcia:
Do południowo-zachodniej dzielnicy miasta, gdzie zlokalizowany jest browar można dojechać metrem lub koleją miejską.
Należy wysiąść na stacji "Bentencho" i przejść około 500 metrów.
Wolnostojący brązowy budynek wyróżnia się w tle betonowych wysokościowców. Napisy z nazwą browaru są tylko w języku Japońskim.
Browar rozpoczął działalność w 1997 roku i produkuje dwa rodzaje piwa: Pilsner i Marzen. Zawartość alkoholu 5%, brak informacji o ekstrakcie.
Piwo rozlewane jest do beczek 10 i 20 litrowych, oraz do butelek o pojemności 0,33 opatrzonych firmowymi etykietami, dedykowanymi dla każdego rodzaju piwa. Jedno i drugie piwo w cenie 380 Yen (13 zł).
Przy browarze w przybudowanej drewnianej antresoli działa firmowa knajpa, gdzie można napić się piwa z beczki.
Piwo nalewane jest do "czystych" szklanek 0,25 i kosztuje 365 Yen (12,50 zł). W ramach gratisowej zakąski podawana jest zielona fasola.
Dla zgłodniałych kuchnia Japońska w przyzwoitych cenach (250 - 500 Yen).
Firmowy lokal czynny jest codziennie w godzinach 17.00 - 23.00, a w niedzielę od 16.30 do 21.00
Zdjęcia: