W Osace od 1997 roku działa browar restauracyjny "Dotombori Ji-Beer" znajdujący się w dzielnicy Namba.
Nazwa pochodzi od kanału Dotombori, który przepływa przez tą dzielnicę.
Do minibrowaru dogodny dojazd zapewnia metro (stacja "Namba"), jednak odnalezienie lokalu nie jest już takie proste.
W dzielnicy znajduje się tysiące restauracji, barów, kawiarni i innych lokalów gastronomicznych.
Minibrowar schowany jest podziemiach jednego z budnynków na poziomie -2, zjeżdża się schodami ruchomymi.
Po wejściu do restauracji wita nas uśmiechnięta obsługa, oraz błyszczące, podświetlone kadzie.
Reszta instalacji minibrowaru znajduje się przy barze.
Serwowane są dwa rodzaje warzonego na miejscu piwa: Jasne i Alt, oraz Japoński koncerniak Asahi.
Oba piwa w jednej cenie 451 / 682 JPY (14,50 / 22 zł) za kufel 0,25 / 0,36 l.
Informacji o ekstrakcie brak, zawartość alkoholu - 4,5 %.
Piwo podawane jest w zmrożonych kuflach, opatrzonych w logo minibrowaru.
Specjalnością restauracji są owoce morza.
Dania główne w cenach 950 - 4000 JPY (30,50 - 128 zł).
Zdjęcia:
Nazwa pochodzi od kanału Dotombori, który przepływa przez tą dzielnicę.
Do minibrowaru dogodny dojazd zapewnia metro (stacja "Namba"), jednak odnalezienie lokalu nie jest już takie proste.
W dzielnicy znajduje się tysiące restauracji, barów, kawiarni i innych lokalów gastronomicznych.
Minibrowar schowany jest podziemiach jednego z budnynków na poziomie -2, zjeżdża się schodami ruchomymi.
Po wejściu do restauracji wita nas uśmiechnięta obsługa, oraz błyszczące, podświetlone kadzie.
Reszta instalacji minibrowaru znajduje się przy barze.
Serwowane są dwa rodzaje warzonego na miejscu piwa: Jasne i Alt, oraz Japoński koncerniak Asahi.
Oba piwa w jednej cenie 451 / 682 JPY (14,50 / 22 zł) za kufel 0,25 / 0,36 l.
Informacji o ekstrakcie brak, zawartość alkoholu - 4,5 %.
Piwo podawane jest w zmrożonych kuflach, opatrzonych w logo minibrowaru.
Specjalnością restauracji są owoce morza.
Dania główne w cenach 950 - 4000 JPY (30,50 - 128 zł).
Zdjęcia: