Przedłużenie ulicy Kharab Street. Znajduje sie w chrześcijańskiej części starego miasta (czyli płd-wsch). Numeru niestety nie znam ale ten obszar Bab Sharqi ma ok 500 metrów więc znalezienie tej restauracji nie będzie trudne. Jest bardszo eksluzywna, jak większośc lokali we wschodnim klimacie. Jeść, nic tam nie jadłem ale serwuję jak na tamtejsze warunki dosyć tanio butelkową Baradę w cenie 100SP za butelkę (ok 2$)
Syria, Damaszek, Bab Sharqi, Ninurta Palace
Collapse
X
-
Syria, Damaszek, Bab Sharqi, Ninurta Palace
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak
Related Topics
Collapse
-
Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
-
Channel: Niemcy
-
-
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...-
Channel: Czechy
-
-
Dobrze zaopatrzony sklep z alkoholami i nie tylko. Wydzielona salka z piwami. Jeszcze większa wydzielona salka z rumami.
Dużo kraftów (przede wszystkim), większość w lodówkach.
Czynny poniedziałek - sobota 9-18, niedziela nieczynne
www: http://pivoteka-liberec...-
Channel: Czechy
2025-02-01, 09:39 -
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
-
Browar kontraktowy założony przez dwóch wiedeńskich piwowarów domowych w 2015 r.
Większość piw warzą w browarze Loncium z Karyntii, ale tu nie znalazłem informacji o miejscu warzenia.
Irish Red Ale (IRA)
11,5% ekstr.
4,9% alk.
22 IBU
...-
Channel: Austria
2025-01-01, 23:01 -
- Loading...
- Koniec listy.