Browar restauracyjny "Jolly" to prawdziwa uczta dla piwnych smakoszy.
Znajdujący się w jednej z centralnych dzielnic stolicy Tajwanu minibrowar został otwarty w 2001 roku.
Restauracja i browar jest na parterze hotelu "Ever Spring".
Łatwy dojazd zapewnia automatyczne metro linii 3. Trzeba wysiąść na stacji "East Road".
W niewielkim lokalu restauracja połączona jest z barem, przy którym zainstalowano warzelnię.
Charakterystycznym elementem baru są nietypowe nalewaki w liczbie 10 sztuk o kształcie smukłych rur wkomponowanych w ścianę.
Lokal jest klimatyzowany, a urządzenia chłodzące wspomagają podłogowe wiatraki.
W ofercie jest aż 6 warzonych na miejscu piw:
Pilsner (FG 2.5 Brix Color 7 EBC Bitterness 20 IBU 5% ABV)
Pale Ale (FG 2.8 Brix Color 28 EBC Bitterness 24 IBU 5% ABV)
Stout (FG 3.5 Brix Color 190 EBC Bitterness 40 IBU 6% ABV)
Scotch Ale (FG 5.5 Brix Color 46 EBC Bitterness 30 IBU 7.2% ABV)
Weizen (FG 2.5 Brix Color 13 EBC Bitterness 10 IBU 4.6% ABV)
Special (było, ale się skończyło)
Według mnie wszystkie piwa poprawne, lecz Pale Ale i Scotch Ale to rewelacja, poezja i esencja smaku.
Tajwański sposób nalewania piwa polega na błyskawicznym napełnieniu szklanki bez względu na to, jakie są tego konsekwencje. Efektem jest zlanie znacznej części trunku do kratki ściekowej.
Piwa podawane są szkle o pojemnościach 0,25 / 0,4 / 0,6 lub 0,8 litra bez firmowego logo. Są za to dedykowane podstawki.
Każdy rodzaj piwa jest w jednej cenie: 110 / 175 / 265 / 350 TWD, czyli odpowiednio: 11,50 / 18,30 / 27,70 / 36,50 zł.
Należy pamiętać, że na Tajwanie do rachunku doliczona się kwotę 10% za obsługę.
Jedzenia nie próbowałem. Ceny od 250 do 500 TWD.
Godziny otwarcia:
Nd-Pn: 11.30 - 14.30, 17.30 - 23.00
Wt-Czw: 11.30 - 14.30, 17.30 - 0.00
Pt-So: 11.30 - 14.30, 17.30 - 1.00
Zdjęcia:
Znajdujący się w jednej z centralnych dzielnic stolicy Tajwanu minibrowar został otwarty w 2001 roku.
Restauracja i browar jest na parterze hotelu "Ever Spring".
Łatwy dojazd zapewnia automatyczne metro linii 3. Trzeba wysiąść na stacji "East Road".
W niewielkim lokalu restauracja połączona jest z barem, przy którym zainstalowano warzelnię.
Charakterystycznym elementem baru są nietypowe nalewaki w liczbie 10 sztuk o kształcie smukłych rur wkomponowanych w ścianę.
Lokal jest klimatyzowany, a urządzenia chłodzące wspomagają podłogowe wiatraki.
W ofercie jest aż 6 warzonych na miejscu piw:
Pilsner (FG 2.5 Brix Color 7 EBC Bitterness 20 IBU 5% ABV)
Pale Ale (FG 2.8 Brix Color 28 EBC Bitterness 24 IBU 5% ABV)
Stout (FG 3.5 Brix Color 190 EBC Bitterness 40 IBU 6% ABV)
Scotch Ale (FG 5.5 Brix Color 46 EBC Bitterness 30 IBU 7.2% ABV)
Weizen (FG 2.5 Brix Color 13 EBC Bitterness 10 IBU 4.6% ABV)
Special (było, ale się skończyło)
Według mnie wszystkie piwa poprawne, lecz Pale Ale i Scotch Ale to rewelacja, poezja i esencja smaku.
Tajwański sposób nalewania piwa polega na błyskawicznym napełnieniu szklanki bez względu na to, jakie są tego konsekwencje. Efektem jest zlanie znacznej części trunku do kratki ściekowej.
Piwa podawane są szkle o pojemnościach 0,25 / 0,4 / 0,6 lub 0,8 litra bez firmowego logo. Są za to dedykowane podstawki.
Każdy rodzaj piwa jest w jednej cenie: 110 / 175 / 265 / 350 TWD, czyli odpowiednio: 11,50 / 18,30 / 27,70 / 36,50 zł.
Należy pamiętać, że na Tajwanie do rachunku doliczona się kwotę 10% za obsługę.
Jedzenia nie próbowałem. Ceny od 250 do 500 TWD.
Godziny otwarcia:
Nd-Pn: 11.30 - 14.30, 17.30 - 23.00
Wt-Czw: 11.30 - 14.30, 17.30 - 0.00
Pt-So: 11.30 - 14.30, 17.30 - 1.00
Zdjęcia: