Browar restauracyjny "Le Blé d’Or" znajduje się w Taipei, na 4 piętrze centrum handlowego "Qsquer" usytuowanego vis a vis głównego dworca kolejowego.
Z uzyskanych informacji wynika, że mikrus działa od 2010 roku.
W kameralnej restauracji panuje bardzo radosna atmosfera, wystrój lokalu jest iście oryginalny.
Cały lokal przyozdobiony jest wielkimi, drewnianymi beczkami, zamiast tradycyjnego oświetlenia są żyrandole ze świecami, a dodatkową ozdobą są podwieszane papugi.
Kelnerzy noszą wianki z liści i kwiatów - Panie na głowie, Panowie na szyi. Obsługę przywołuje się za pomocą przycisku, zainstalowanego na każdym stoliku.
Do wyboru są 4 rodzaje piwa: Lager, Honey Lager, Dunkel i sezonowe (akurat nie było).
Wszystkie piwa są w tej samej cenie. Małe (0,35 l.) kosztuje 150 TWD (15 zł), średnie (0,5 l.) - 210 TWD (21 zł), a duże (1 l.) - 360 TWD (36 zł).
Jesteśmy na Tajwanie, więc do tych cen należy sobie jeszcze doliczyć 10% za obsługę.
Piwo podawane jest w firmowym szkle. Są również firmowe podstawki, dość oryginalne.
Na wynos piwo można kupić w 10-cio litrowych butelkach Krachl za 3200 TWD (324 zł).
Na sprzedaż jest też firmowe szkło każdej pojemności. Ceny odpowiednio: 190 / 390 / 500 TWD za kufle 0,35 / 0,5 / 1 litr.
W restauracji można smacznie zjeść, do wyboru kuchnia Tajwańska, Chińska i Włoska.
Ceny dosyć wysokie. Przystawki zakąski od 150 do 380 TWD, zupy - 480 TWD, dania główne 280 - 1180 TWD.
Osobiście polecam dużą zupę "Le Blé d’Or Craft Beer Seafood hot pot" z owocami morza - megakrewetkami, małżami i kalmarami.
Lokal czynny codziennie do 23.00
Zdjęcia:
Z uzyskanych informacji wynika, że mikrus działa od 2010 roku.
W kameralnej restauracji panuje bardzo radosna atmosfera, wystrój lokalu jest iście oryginalny.
Cały lokal przyozdobiony jest wielkimi, drewnianymi beczkami, zamiast tradycyjnego oświetlenia są żyrandole ze świecami, a dodatkową ozdobą są podwieszane papugi.
Kelnerzy noszą wianki z liści i kwiatów - Panie na głowie, Panowie na szyi. Obsługę przywołuje się za pomocą przycisku, zainstalowanego na każdym stoliku.
Do wyboru są 4 rodzaje piwa: Lager, Honey Lager, Dunkel i sezonowe (akurat nie było).
Wszystkie piwa są w tej samej cenie. Małe (0,35 l.) kosztuje 150 TWD (15 zł), średnie (0,5 l.) - 210 TWD (21 zł), a duże (1 l.) - 360 TWD (36 zł).
Jesteśmy na Tajwanie, więc do tych cen należy sobie jeszcze doliczyć 10% za obsługę.
Piwo podawane jest w firmowym szkle. Są również firmowe podstawki, dość oryginalne.
Na wynos piwo można kupić w 10-cio litrowych butelkach Krachl za 3200 TWD (324 zł).
Na sprzedaż jest też firmowe szkło każdej pojemności. Ceny odpowiednio: 190 / 390 / 500 TWD za kufle 0,35 / 0,5 / 1 litr.
W restauracji można smacznie zjeść, do wyboru kuchnia Tajwańska, Chińska i Włoska.
Ceny dosyć wysokie. Przystawki zakąski od 150 do 380 TWD, zupy - 480 TWD, dania główne 280 - 1180 TWD.
Osobiście polecam dużą zupę "Le Blé d’Or Craft Beer Seafood hot pot" z owocami morza - megakrewetkami, małżami i kalmarami.
Lokal czynny codziennie do 23.00
Zdjęcia:
Comment