Tak zwane słynne miejsce przy skrzyżowaniu ulic Pho Ta Hien/Pho Luong Ngoc Quyen, w dzielnicy Hoan Kiem (Old Quarter). Miejsce opisywane w Lonely Planet, w innych przewodnikach jako obowiązkowe dla każdego kto lubi piwo i chce poznać klimat Hanoi. Jest to kilka knajpek znajdujących się dookoła skrzyżowania. I jest to wielkie gówno. Takie lokalne Krupówki czy deptak na molo w Sopocie. Schodzą się tu głównie piękni australijczycy i amerykanie w różowych koszulkach, białych skarpetkach (tylko wieczorami, bo wcześniej są tu pustki). Kropke nad "i" postawiła grupka polaków jadąca tu kilkoma rikszami w strojach a'la disco w Trawnikach. Opisuję to miejsce jedynie z reporterskiego obowiązku wizyty w słynnym "piwnym miejscu". To słynne piwne miejsce odpada w porównaniu z wieloma lokalami w niedalekiej odległości, mających o wiele lepszy wybór piwa - większy, a najprawdziwsze bia hoi najlepsze jest poza dzielnicą Hoan Kiem lub na jej obrzeżach, gdzie białych w ogóle nie ma, a klimat jest zupełnie inny, prawdziwy. Siedzenie i picie piwa w tym miejscu to kicz dla wielbicieli kiczu.
Wietnam, Hanoi, Bia Hoi Corner/Junction
Collapse
X
-
Wietnam, Hanoi, Bia Hoi Corner/Junction
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plTagi: brak
Related Topics
Collapse
-
Bar w centrum Sajgonu vel Ho Ch Minh City o nazwie Heart of Darkness Brewery
Jest klima i klimat, duży wybór piw browaru o tej samej nazwie w większości dobrych. Browar czołówka Wietnamska z tych co piłem raczej miejsce pierwsze.
http://heartofdarknessbrewery.com/
Ceny światowe,...-
Channel: Wietnam
2019-05-09, 19:35 -
-
Browar restauracyjny, położony ok 5 km od centrum. Spotkałem się również z drugą nazwą tego browaru - Hanoi Uptown Brewery.
Jest to dość ekskluzywna restauracja z masa importowanego wina, głównie z Ameryki Południowej, bardzo dużym wyborem kuchni wietnamskiej, szczególnie owoców...-
2011-10-01, 11:26 -
-
Legend Beer Restaurant No 1 to lokal firmowy browaru Legend Beer. Jak to pisałem w patrolu piwnym, jest to takie wietnamskie Bierhalle, Jeden browar w hanoi i 4 restauracje gdzie jest serwowane ich piwo.
Restauracja ta znajduje się w samym sercu starej dzielnicy gdzie tętni życie, szczególnie...-
2011-09-29, 19:25 -
-
Przenośny minibrowar "Fifth Ocean Live Beer" zawitał pod koniec listopada 2011 roku do hotelu "Mango", znajdującego się w Hanoi vis a vis głównego dworca kolejowego.
Instalację z nalewakami i firmową lodówką postawiono na zewnątrz przed wejściem do restauracji,...-
-
-
Jeden z mniejszych browarków jakie widziałem. Jedyny sprzęt do warzenia to naprawdę jedna mini warzelnia (nie mam pojęcia ile tam piwa wchodziło). Znalezienie tego miejsca to całkowicie czysty przypadek. Znaleziony przypadkowo w części wojskowej Hanoi. Nawet po wykonaniu fotografii tego miejsca...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.