Jeden z nielicznych browarów restauracyjnych w Albanii.
Znajduje się kilka minut szybkiego kroku od głównego placu miasta (Sheshi Skënderbej) i mimo bliskości centrum usytuowany jest w uliczce gdzie prędzej możemy się spodziewać żuler baru niż porządnej knajpy
Po przekroczeniu progu czujemy się bardziej jakbyśmy przekroczyli progi restauracji w Norymberdze a nie w Tiranie.
Browar restauracyjny zrobiony na modłę niemiecką co zresztą sugeruje nazwa lokalu.
Czysto, elegancko, lokal znajduje się w piwnicach więc jest przyjemnie chłodno. Obsługa perfekcyjna.
Piwa w karcie są 4 ale dostępne były tylko dwa:
1. WeizenBier (E turbullt)
2. Helles (Bionda)
Oba po 170 ALL czyli około 6 PLN za 0,5 litra.
Solidne, smaczne klasyczne piwa których nie powstydziłby się porządny browar w Niemczech.
Kuchnia przede wszystkim włoska i niemiecka, więc odpuściłem i spróbowałem tylko przystawki - smażonego sera Kackavall z pieczoną papryką i oliwkami za 300 ALL (około 10 zł) . Nie żałuję, kuchnia ma potencjał. Ceny jedzenia dość przyzwoite. Klientów popołudniu bardzo mało.
Fajna miejscówka ale gdyby to nie browar to bym nie wchodził bo klimat wolę bardziej spontaniczny - albański
Znajduje się kilka minut szybkiego kroku od głównego placu miasta (Sheshi Skënderbej) i mimo bliskości centrum usytuowany jest w uliczce gdzie prędzej możemy się spodziewać żuler baru niż porządnej knajpy
Po przekroczeniu progu czujemy się bardziej jakbyśmy przekroczyli progi restauracji w Norymberdze a nie w Tiranie.
Browar restauracyjny zrobiony na modłę niemiecką co zresztą sugeruje nazwa lokalu.
Czysto, elegancko, lokal znajduje się w piwnicach więc jest przyjemnie chłodno. Obsługa perfekcyjna.
Piwa w karcie są 4 ale dostępne były tylko dwa:
1. WeizenBier (E turbullt)
2. Helles (Bionda)
Oba po 170 ALL czyli około 6 PLN za 0,5 litra.
Solidne, smaczne klasyczne piwa których nie powstydziłby się porządny browar w Niemczech.
Kuchnia przede wszystkim włoska i niemiecka, więc odpuściłem i spróbowałem tylko przystawki - smażonego sera Kackavall z pieczoną papryką i oliwkami za 300 ALL (około 10 zł) . Nie żałuję, kuchnia ma potencjał. Ceny jedzenia dość przyzwoite. Klientów popołudniu bardzo mało.
Fajna miejscówka ale gdyby to nie browar to bym nie wchodził bo klimat wolę bardziej spontaniczny - albański
Comment