Wtorek, pół godziny przed północą - przepastny lokalik z rybką w logo z odgrodzonym żywopłotem ogródkiem (już był zamknięty) - wewnątrz wre jak w ulu. Byłem zszokowany. Gwar jak piątkowy wieczór - kuchnia na pełnych obrotach, po wielu zakamarkach lokalu ściśnięte roześmiane towarzystwo z różnych zakątków świata.
z zewnątrz:
Udało mi się znaleźć kącik dla siebie i zamówiłem sezonowe pszeniczne 3,10€ za pół litra - podane w odpowiednim szkle. Całkiem niezłe - bananowo-goździkowe nutki, orzeźwiające, szczypiące w podniebienie (mocno nagazowane). Jako standard podaje się tutaj Fischer Helles. Inne sezonowe specjały często się zmieniają.
Instalacja ulokowana w odrębnym miejscu - mżna pozaglądać przez szybę (na ww. zdjęciu po prawej stronie). Lokal chwali się byciem pierwszym wiedeńskim browarem restauracyjnym. Powstał w 1985 roku.
Inne piwka sezonowe wg informacji w browarze:
FISCHER HELLES - 12,5*BLG ( całoroczne ) - jasne
FISCHER SCHWARZES - 13*BLG (styczeń ) - ciemne
PALE ALE - 12,5*BLG ( luty ) - wiadomo
FASTENBIER -14,7*BLG ( marzec ) - piwo "postne"
OSTERBOCK -16,5*BLG ( kwiecień ) - koźlak wielkanocny
SOMMERBIER - 9*BLG ( lato ) - piwo "letnie"
FISCHER WEISSES - 13*BLG ( lato ) - pszeniczne
JUBILÄUMSBRÄU - 14*BLG ( październik ) - jubileuszowe
DINKELBIER - 12,9*BLG ( listopad ) - orkiszowe
WEIHNACHTSBOCK - 16,5*BLG ( grudzień ) - koźlak bożonarodzeniowy
wystrój bez zadęcia - gospoda jak się patrzy bez pstrokatyh dodatków jasne drewno w dominacji. podobało mi się.
z zewnątrz:
Udało mi się znaleźć kącik dla siebie i zamówiłem sezonowe pszeniczne 3,10€ za pół litra - podane w odpowiednim szkle. Całkiem niezłe - bananowo-goździkowe nutki, orzeźwiające, szczypiące w podniebienie (mocno nagazowane). Jako standard podaje się tutaj Fischer Helles. Inne sezonowe specjały często się zmieniają.
Instalacja ulokowana w odrębnym miejscu - mżna pozaglądać przez szybę (na ww. zdjęciu po prawej stronie). Lokal chwali się byciem pierwszym wiedeńskim browarem restauracyjnym. Powstał w 1985 roku.
Inne piwka sezonowe wg informacji w browarze:
FISCHER HELLES - 12,5*BLG ( całoroczne ) - jasne
FISCHER SCHWARZES - 13*BLG (styczeń ) - ciemne
PALE ALE - 12,5*BLG ( luty ) - wiadomo
FASTENBIER -14,7*BLG ( marzec ) - piwo "postne"
OSTERBOCK -16,5*BLG ( kwiecień ) - koźlak wielkanocny
SOMMERBIER - 9*BLG ( lato ) - piwo "letnie"
FISCHER WEISSES - 13*BLG ( lato ) - pszeniczne
JUBILÄUMSBRÄU - 14*BLG ( październik ) - jubileuszowe
DINKELBIER - 12,9*BLG ( listopad ) - orkiszowe
WEIHNACHTSBOCK - 16,5*BLG ( grudzień ) - koźlak bożonarodzeniowy
wystrój bez zadęcia - gospoda jak się patrzy bez pstrokatyh dodatków jasne drewno w dominacji. podobało mi się.
Comment