Białoruś, Mińsk, Gercena 4, Butler (d. Staromestnyj Piwowar)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    Białoruś, Mińsk, Gercena 4, Butler (d. Staromestnyj Piwowar)

    Lokal wraz drugim pod tą nazwą (niedawno otwartym) leje piwo zakupionego przez właściciela knajpy browaru 'Gradskoje Piwo'. Na Timirsayewa, gdzie się mieści daleko, by jechać w ciemno, a z tego co mówili miejscowi tam już nie ma knajpki, a jedynie odbywa się warzenie. Stąd wybór na odwiedziny tej.
    Lokal w sobotę późnym popołudniem pełny, że trzeba było użyć różnych sztuczek, aby pozwolili wejść. W wystroju bardziej młodzieżowy pub niż restauracja, ale zjeść można. Ceny za jedzenie jednak dość wysokie. Piwa trzy: jasne, bursztynowe i ciemne. Bursztynowe było pyszne. Ciemne z "masełkiem". 23500 rubli za małe piwo. Podawane w dość oryginalne szkła, niestety bez nadruku.
    Ubikacja wyklejona na gołej cegle podstawkami browarów (w tym polskich!) a na nich tafla szklana.
    Attached Files
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    Lokal wraz drugim pod tą nazwą (niedawno otwartym) leje piwo zakupionego przez właściciela knajpy browaru 'Gradskoje Piwo'. Na Timirsayewa, gdzie się mieści daleko, by jechać w ciemno, a z tego co mówili miejscowi tam już nie ma knajpki, a jedynie odbywa się warzenie. Stąd wybór na odwiedziny tej.
    Uczestnik zjazdu w Logoysku pisze tutaj właśnie o tym macierzystym browarze na Timirsayewa.

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

      #3
      W ofercie mają też pszeniczne, roggena, marzena, imbirowe i owocowe. Wszystko rotacyjnie.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #4
        Przed Świętami dostępne były: Rozhdiestvenskoe (amber lager świąteczny), Rubinovoe (wiedeńskie) i Svetloe (lager).

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

          #5
          Od wczoraj jest nowe menu. W dni powszednie od 12 do 16 zniżka 50% na główne menu.
          Aktualna cena piwa to 4,8 nowego rubla białoruskiego za pół litra (3.8 za małe). Ostatnio na kranach (poza flagowymi, jasnym, bursztynowym i ciemnym) Merry Ale - zimowe ale z imbirem, sokiem z mandarynki i zestem.

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

            #6
            Czyli 10 zł za duże piwo?

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

              #7
              I to po kursie bankowym, bo jak wymieniamy walutę to wyjdzie więcej. Tak, to drogie lokale (tej sieci).
              Last edited by e-prezes; 2017-01-31, 15:24.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

                #8
                Jak byliśmy w ten weekend było Flandryjski Ale, które nie smakowało jak flanders, a jak pale ale. Piwa dawały masłem. Ceny bez zmian.

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

                  #9
                  W tzw. międzyczasie zmienili szkła do piwa. Tamte mi się podobały...

                  Na zdjęciu Munich Lager (jasne) i Ruby Dublin (bursztynowe).
                  Attached Files

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19260

                    #10
                    Aktualnie lokal zmienił nazwę na Butler. Wciąż piwa Staromestnego.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X