Nowo otwarty, na 9 maja browar restauracyjny białoruskiego magnata piwnego (posiada kilka knajp z europejskim piwem w Mińsku i jest importerem zachodnich marek piw na Białoruś). Browar postawiony w rewelacyjnym tempie. Tutaj zdjęcie z zimy, gdy był montaż sprzętu. Budynek ogromny, wielopoziomowy, z tarasami wszystko w idealnej miejscówce - na skraju parku miejskiego. Obok duży parking. Personel jeszcze świeży, ale bardzo pomocny.
Wewnątrz, na pierwszej kondygnacji, warzelnia, scena muzyczna i bar. Powyżej sale i tarasy gastro. Niedaleko baru sympatyczne miejsce do degustacji na stołkach barowych, z widokiem na wszystko co trzeba dla piwosza (TV nie widać ) Niestety fermentownia i reszta "bebechów" browaru na zapleczu, nie dostępna dla oczu klientów.
"Друзья" to jedyny browar restauracyjny w Mińsku gdzie w menu jest "piwny set", czyli próbka (100 ml) każdego z piw za 29 000 rubli za całość. Poza tym jasny czeski lager (Mednyj Talor), ciemny czeski lager (Dark Vader), pszeniczne bawarskie (Berserk) po 23 000/33 000 rubli i amerykański brown ale (Grizzli) po 25 000/35 000 rubli. Poza tym ostatnim piwa dość przeciętne.
W momencie otwarcia były tylko firmowe podstawki, szkło gołe, a nalewają piwo do PET-butelek 1 litra przy barze.
Wewnątrz, na pierwszej kondygnacji, warzelnia, scena muzyczna i bar. Powyżej sale i tarasy gastro. Niedaleko baru sympatyczne miejsce do degustacji na stołkach barowych, z widokiem na wszystko co trzeba dla piwosza (TV nie widać ) Niestety fermentownia i reszta "bebechów" browaru na zapleczu, nie dostępna dla oczu klientów.
"Друзья" to jedyny browar restauracyjny w Mińsku gdzie w menu jest "piwny set", czyli próbka (100 ml) każdego z piw za 29 000 rubli za całość. Poza tym jasny czeski lager (Mednyj Talor), ciemny czeski lager (Dark Vader), pszeniczne bawarskie (Berserk) po 23 000/33 000 rubli i amerykański brown ale (Grizzli) po 25 000/35 000 rubli. Poza tym ostatnim piwa dość przeciętne.
W momencie otwarcia były tylko firmowe podstawki, szkło gołe, a nalewają piwo do PET-butelek 1 litra przy barze.
Comment