Browar restauracyjny otwarty stosunkowo niedawno (w końcu 2013 roku) przez Дмитрия Асташенко z dużym rozmachem wykorzystując pomieszczenia starej sowieckiej restauracji niedaleko stacji metra Wostok i Biblioteki Narodowej - znanego punktu turystycznego na mapie Mińska. WWW i parę zdjęć "lokalsa".
Wejście przez bogaty hall (z nieodzowną szatnią), dalej piękną krętą klatka schodową do góry do dwu sal. Rozrywkowo-gastronomicznej na lewo i pubowej na prawo. Wystrój stylizowany na "przybrudzoną arystokrację". Może to ładnie wyglądało w zamyśle i w dzień. W nocy jawiło się jak ciemna nora. W sali restauracyjnej duży telebim, ale po mistrzostwach pewnie zniknie... W barowej też dwa, jeden nad barem, drugi z tyłu.
Z nalewaka 4 rodzaje piwa: jasne, bursztynowe, ciemne oraz pszeniczne. Te dwa ostatnie to górniaki. Ciemne na Untapped.com określają jako stout i trochę takich nut miał.
Barman przy pierwszej przepytce o piwach z lenistwa, a może i dobrze podał mi w kielonkach <50 ml próbki piw.
Szkło gołe, tylko podstawki. Browarowa instalacja na zapleczu, niedostępna dla klientów. Na tym i na tym filmie można podglądnąć co nieco instalacji.
Wejście przez bogaty hall (z nieodzowną szatnią), dalej piękną krętą klatka schodową do góry do dwu sal. Rozrywkowo-gastronomicznej na lewo i pubowej na prawo. Wystrój stylizowany na "przybrudzoną arystokrację". Może to ładnie wyglądało w zamyśle i w dzień. W nocy jawiło się jak ciemna nora. W sali restauracyjnej duży telebim, ale po mistrzostwach pewnie zniknie... W barowej też dwa, jeden nad barem, drugi z tyłu.
Z nalewaka 4 rodzaje piwa: jasne, bursztynowe, ciemne oraz pszeniczne. Te dwa ostatnie to górniaki. Ciemne na Untapped.com określają jako stout i trochę takich nut miał.
Barman przy pierwszej przepytce o piwach z lenistwa, a może i dobrze podał mi w kielonkach <50 ml próbki piw.
Szkło gołe, tylko podstawki. Browarowa instalacja na zapleczu, niedostępna dla klientów. Na tym i na tym filmie można podglądnąć co nieco instalacji.
Comment