Białoruś, Gomel, Sovietskaja 11, Bar Becker [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19297

Białoruś, Gomel, Sovietskaja 11, Bar Becker [zamknięte]

Lokal firmowy gomelskiego browarku Bekker (Becker). Warzą 1 piwo i to lagera, ale jest to takie klasyczne piwo, jak może być z małej piwowarni. Sam lokal trochę mnie zaskoczył, bo spodziewałem się mordowni, a była to sympatyczna knajpka z niewyszukanym jedzeniem i dość drogim piwem jak na Gomel. Niemniej nie było czego żałować. Poza zagranicznymi markami na licencji było jeszcze jedno lokalne piwo - Bastogne z nowego browaru z Soligorska Brauning Bier. 4 ruble za gomelskie 0,5 litra i tyleż samo za soligorskie.

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
    Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
    Serokomlak
    Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
    2025-01-19, 20:34
  • iron
    Gaffel Becker, Perlenzauber Gypsy Brewing
    iron
    Piwo numer jeden z kalendarza adwentowego.
    .
    Piana drobnopęcherzykowa.
    Kolor słomkowo-żółty.
    Zapach lekko kwiatowy
    Smak przyjemny lekko słodowy złamany chmielem z lekkim miodowym posmakiem.

Całkiem przyjemne delikatne piwo w stylu bodajże koelsch...
    2024-12-01, 22:13
  • e-prezes
    Białoruś, Mińsk, Oktjabrskaja 16, UltraBar [zamknięte]
    e-prezes
    Odkrycie przypadkowe, ale ponownie tam wróciliśmy następnego dnia, bo było warto.
    Ulica Oktjabrska to pofabryczna okolica, która zapełnia się młodzieżą po zmroku. Są tu modne knajpki m.in. Enzo czy dyskoteka Holigan, a pofabryczne budynki pełnią też funkcje wystawiennicze z branży...
    2018-04-17, 22:03
  • heckler
    Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
    heckler
    Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
    2023-09-12, 07:52
  • telek
    Toruń, Adam Mickiewicza 100c, Galeria Piwa [zamknięte]
    telek
    Szedłem dziś jedną z głównych arterii Bydgoskiego Przedmieścia, gdy na słupie ogłoszeniowym dostrzegłem plakat informujący o zlokalizowanej tuż obok Galerii Piwa. Wszedłem więc w podwórko, gdzie wśród pawilonów (czytaj: budek) zlokalizowanych przed Polo Marketem znalazlem Galerię Piwa....
    2023-08-28, 18:07
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...