Browar restauracyjny "Burgaska Pivovarna" lub też "Veritas" (nie wiem która nazwa jest prawidłowa) został otwarty w zeszłym roku w popularnej nadmorskiej miejscowości.
Znajduje się vis a vis głównego dworca kolejowego w Burgas.
Po wejściu znajdujemy się w małym pomieszczeniu barowym, służącym przede wszystkim jako palarnia. Jego przedłużeniem jest pierwsza, letnia sala restauracyjna urządzona na krytym tarasie.
W podziemiu znajduje się cała instalacja minibrowaru, bar z oryginalnymi nalewakami, oraz kolejna sala do konsumpcji.
Ciekawym elementem wystroju tej sali są rury przedzielające stoliki, które imitują fragmenty instalacji browarniczej.
W ofercie jest 5 rodzajów piw:
- Amber 4,8% - 2,20 / 2,90 lew (0,45 / 0,3 l.)
- Specjalne (Lager) 5,5% - 3,50 / 2,60 lew (0,45 / 0,3 l.)
- Weizen 5,5% - 3,50 / 2,60 lew (0,45 / 0,3 l.)
- Czerwone 5% - 3,30 lew (0,4 l.)
- I.P.A. 5,2% - 4,00 lew (0,4 l.)
W dniu 31 sierpnia były wszystkie, oprócz pszenicznego.
W czasie konsumpcji doznałem pomieszania smaków i to nie będąc jeszcze w stanie upojenia.
Lager był poprawny, amber smakował jak Wheat, a I.P.A. do złudzenia przypominała Ambera. Stawiam więc teorię spiskową i wietrzę tu jakiś związek z brzozą
Jest firmowe szkło, oraz podstawki.
Piwo na wynos można kupić w butelkach typu krachl o pojemności 1,5 i 2 litry z wygrawerowanymi etykietami.
Jeśli chodzi o kuchnie to jest smacznie i jak przystało na Bułgarię tanio.
Zaszalałem i zamówiłem garnek muli (pół kilo) za całe 8 lewa (17 zł)
Lokal czynny codziennie od 9.00 do 24.00
Zdjęcia:
Znajduje się vis a vis głównego dworca kolejowego w Burgas.
Po wejściu znajdujemy się w małym pomieszczeniu barowym, służącym przede wszystkim jako palarnia. Jego przedłużeniem jest pierwsza, letnia sala restauracyjna urządzona na krytym tarasie.
W podziemiu znajduje się cała instalacja minibrowaru, bar z oryginalnymi nalewakami, oraz kolejna sala do konsumpcji.
Ciekawym elementem wystroju tej sali są rury przedzielające stoliki, które imitują fragmenty instalacji browarniczej.
W ofercie jest 5 rodzajów piw:
- Amber 4,8% - 2,20 / 2,90 lew (0,45 / 0,3 l.)
- Specjalne (Lager) 5,5% - 3,50 / 2,60 lew (0,45 / 0,3 l.)
- Weizen 5,5% - 3,50 / 2,60 lew (0,45 / 0,3 l.)
- Czerwone 5% - 3,30 lew (0,4 l.)
- I.P.A. 5,2% - 4,00 lew (0,4 l.)
W dniu 31 sierpnia były wszystkie, oprócz pszenicznego.
W czasie konsumpcji doznałem pomieszania smaków i to nie będąc jeszcze w stanie upojenia.
Lager był poprawny, amber smakował jak Wheat, a I.P.A. do złudzenia przypominała Ambera. Stawiam więc teorię spiskową i wietrzę tu jakiś związek z brzozą
Jest firmowe szkło, oraz podstawki.
Piwo na wynos można kupić w butelkach typu krachl o pojemności 1,5 i 2 litry z wygrawerowanymi etykietami.
Jeśli chodzi o kuchnie to jest smacznie i jak przystało na Bułgarię tanio.
Zaszalałem i zamówiłem garnek muli (pół kilo) za całe 8 lewa (17 zł)
Lokal czynny codziennie od 9.00 do 24.00
Zdjęcia:
Comment