Zaledwie około 50 metrów od browaru Veritas, na następnej przecznicy, znajduje się bar ze sklepem piw kraftowych. Jest 9 nalewaków, kilka lodówek i półki.
Bułgarię reprezentuje skromna reprezentacja na której chciałem się skupić.
Wziąłem na miejscu piwo z browaru z Pazadżiku, Rhombus - Jail Ale. Piwo niepijalne, jakby zrobione na wodzie Zuber. Po tej nieszczęśliwej przygodzie musiałem iść przepłukać usta Kamenitzą.
Na szczęście piwa które zakupiłem na wynos były już o niebo lepsze. Bardzo dobrą jakość prezentuje browar kontraktowy Beer Bastards z Burgas.
Poza bułgarskimi kraftami, co mnie ucieszyło dużo piw PINTA (jedno było na kranie (DIPA) oraz Nepomucen. Do tego Niemcy, Serbia, UK, Holandia...
Ceny:
Za bułgarskie piwa 3,50 BGN (około 8,00 PLN).
Za zagraniczne 4,50 do 6,50 BGN. PINTA DIPA była po 6,50 BGN (około 14,50 PLN).
Bułgarię reprezentuje skromna reprezentacja na której chciałem się skupić.
Wziąłem na miejscu piwo z browaru z Pazadżiku, Rhombus - Jail Ale. Piwo niepijalne, jakby zrobione na wodzie Zuber. Po tej nieszczęśliwej przygodzie musiałem iść przepłukać usta Kamenitzą.
Na szczęście piwa które zakupiłem na wynos były już o niebo lepsze. Bardzo dobrą jakość prezentuje browar kontraktowy Beer Bastards z Burgas.
Poza bułgarskimi kraftami, co mnie ucieszyło dużo piw PINTA (jedno było na kranie (DIPA) oraz Nepomucen. Do tego Niemcy, Serbia, UK, Holandia...
Ceny:
Za bułgarskie piwa 3,50 BGN (około 8,00 PLN).
Za zagraniczne 4,50 do 6,50 BGN. PINTA DIPA była po 6,50 BGN (około 14,50 PLN).
Comment